Lilla Speedos Mamma

Rätt eller fel att ge medicin?

Ibland har jag känt att det där med medicin inte alltid har känts ok… I vår sons förra skola kändes det som om att tar han inte medicinen så kommer han inte få hjälp.

I skolan han går nu i är det tvärtom:-) där arbetar man med miljön så att den ska passa vår son. Miljöanpassad skolgång med så låg dos medicin som möjligt.

Å ni ska veta att vi verkligen provat allt innan medicin… Fiskleverolja i höga doser, borttagning av socker, lugna miljöer, KBT…. Och när vi väl provade medicin då trodde vi att nu fick han adhd så arg som han blev då. Det var kaos hemma. Det tog nog 6 månader innan vi hittade rätt medicin och rätt dos för att han skulle må bra. Gissa då hur jag som mamma mådde? Inte bra kan jag säga. Gör vi rätt? Fel? Vad ska vi göra? Hur ska vi göra? Vi fick kommenterar av nära och kära. Ska ni verkligen ge medicin? Har ni tagit reda på biverkningar? Ska han få amfetamin?
Vi provade Concerta, strattera, setralin , Equasym, Ritalin och till sist Mediknet. Å tack gode Gud för den lilla lila tabletten🙏🏻.

Nu orkar han tänka, han orkar vara med på nästan en hel lektion och han orkar kompisar och ibland träning.
Men biverkningarna var inte roliga. Concertan blev han skogsarg av, stratteran låg, Equasym tog inte, Ritalin arg, och medikinet funkar bäst… Men då måste vi dela upp under dagen i 2-3 doser.

Så nu kan han själv säga om vi missar att ge på helgen- kan jag få min medicin så att jag orkar tänka.  Lilla gubben, han känner verkligen att han är i behov av den.
Men den stora baksidan som jag igentligen inte vet om det är för att han har Adhd eller om det är för medicinen är att han har så otroligt svårt att somna. Men då har han ju sin ”vårdhund” lagotton Sissel som är proffs på att få honom lugn. Och ibland ihop med melatonin för att komma ner i ro.

Melatonin är ett kroppseget hormon som han tydligen inte har så mycket av å det gör att han roterar många varv i sängen innan han somnar…. Å sömn är ju viktigt vid adhd.
Boka mig gärna för en föreläsning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: