Lilla Speedos Mamma

Lugnt bemötande inte lätt…..

Har ni provat någon gång när ni är mitte uppe i ett bråk eller konflikt att bara prova en annan taktik?

Det har jag gjort och det fungerar!!!! Lilleman var arg som ett bi, ja rentutav skogstokig. Han smällde i dörrar, sparkade i väggar, IMG_2186svor och levde om. I sånna lägen är det lätt att på samma sätt svara upp med en arg ton, skrika tillbaka att NU LUGNAR DU NER DIG!!!

Men istället var jag cool lugn…. svarade med låg ton : Jag vet att du är arg, var det ett tag men kom tillbaka hit när du har lugnat dig själv. Han tittade på mig… – VA!!!!!!!! GAAAAAAA!!!!!!!!

Men till slut, jag lovar vi minimerade det där utbrottet säkert på säkert 10 minuter som i  andra fall kan hålla på i timmar om vi har otur. Lugnt bemötande… Ja ni har väll läst om spegelneuroner?

Ni vet när någon skrattar väldigt gott så kan det vara svårt att hålla sig själv, man skrattar liksom med efter ett tag. Man kan tom nästan inte sluta skratta. Får ni ett leende på stan av någon okänd så inte surar man ihop, man ger ett leende tillbaka eller hur?

Samma sak med att ha ADHD och hamna i affekt. Att då bli bemött med en lika arg ton som sig själv göra att man speedar upp sig ännu mer, blir mer arg. Men om man blir bemött med lugn så lugnar man sig själv fortare.

Prova det nästa gång!

Lycka till:)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: