Lilla Speedos Mamma

Fyrkantig tillvaro autismspektra.

– Mamma, kan du städa undan här innan jag kommer hem? Annars kommer jag vara allmänt arg resten av dagen. Orden kommer från sonen med autismspektra .

Han gillar raka kanter, raka linjer, ganska fyrkantig i sitt sätt. Han mår bäst när det är rent och snyggt runt om kring. För inte så länge sedan städade han köket och skafferiet. Han slängde alla öppnade paket! Slängde säkert mat för flera 1000 kronor. Det skulle vara nya paket i skafferiet, kryddorna låg i storleksordning och i färgmatchning.

Hans rum har han rensat ur… Det är vitt och svart, både i färg och bokstavligt. Inte en pryl framme, i lådan ligger allt i ordning och reda i raka linjer. Han är underbar!!! Från att som liten vara arg, arg, arg och trulig är han nu en glad skit med massor av ironi. Han säger vad han tycker och tänker. Inga krusiduller. Men gärna inga spontansaker. Nä… Förberedelser, ett litet schema eller berätta vad som ska hända, då mår han som bäst. Samma sak med kläder. Hittar vi något som passar är det lika bra att köpa fler av samma sort fast olika färger.

När han var liten hade han aldrig strumpor för sömmarna var otäcka. Svårt att byta kläder efter säsong och kunde gå barfota i foppatofflor mitt i smällkalla vintern. Folk runtomkring oss tyckte vi skulle tvinga på honom vinterskor. Vad hade vi för val? Han stannade hemma annars. Ett år köpte jag vinterskor som var riktigt varma med specialinnersko. Han behövde aldrig ha strumpor den vintern.

Kompisar har han massor av, men han väljer med omsorg. Dom som inte tillför något dom skiter han i. Han kan sova gott om natten i alla fall.  Han har svårt att se att man ibland måste bjuda till eller snudd på fjäska för någon. – varför då? Varför ska jag göra det? Brukar säga till honom att man behöver inte säga hela sanningen, tex berätta för någon att man tycker den är ful, eller har fula skor….- Varför säger han då? – Ska jag ljuga? Du behöver inte säga nått säger jag. -Ja…. Då ljuger man.Hahah…. Min Gobit det där! Men vi övar på, nu övas det på kramar. Jobbigt det där å inte veta när man ska ge en kram tex. Gör man det på Ica? Vissa kramar han direkt dom ses för han vet att så är det alltid. Andra får aldrig en kram. Så nu är det prio 1. Öva på spontan godnatt kram❤️

Boka mig gärna för en föreläsning.

 1. I have been browsing online greater than 3 hours
  as of late, yet I never discovered any interesting article like yours.

  It is beautiful value sufficient for me. In my view,
  if all web owners and bloggers made good content as you did, the internet
  can be a lot more useful than ever before. http://www.yahoo.net/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: