Lilla Speedos Mamma

Du har ADHD precis som Tiger.

image.jpeg

När våran lilla speedo fick sin diagnos vad livet allt annat en lätt för lilla Speedo. Vid det tillfället fick lilla Speedo alltid skäll, han fick skäll för allt. Han fick skäll i skolan för att han inte satt stilla och han fick skäll hemma.

Varje dag när jag, hämtade lilla speedo i skolan så fick jag höra från pedagogerna -Sara kom  med oss så får vi prata. Jag som mamma hade alltid en klump i magen när jag hämtade lilla speedo i skolan för jag visste att när jag kom till skolan så skulle jag bli uppmött av en pedagog som alltid ville  ha ett samtal om hur dagen hade varit för lilla Speedo.

Vi fick höra saker när vi kom att idag hade han stört på lektionen, han hade sprungit ut och in i klassrummet och stört sina klasskompisar, han hade kastat papper på lektionen, han hade sprungit upp och ner för att vessa sina pennor.

Det var såna samtal jag alltid fick när jag hämtade honom i skolan, det var tufft för både han och mig. En dag blev jag så arg så jag frågade pedagogen gör lilla Speedo aldrig något bra? Hon tittade på mig och sa jo det är gör han varje dag. Snälla säg det till mig nästa gång jag kommer och hämtar honom i skolan, han måste få höra positiva saker. Jag måste få höra positiva saker. Han kan inte alltid få höra hur dålig han är hur mycket han stör hur mycket han förstör och jobbig han är.

Innan jag förstod bättre så hann jag ofta skälla på honom hela vägen hem i bilen. Så först fick han skäll vid i skolan sen fick han skäll av pedagogerna när jag hämtade honom , för han  stod ofta bredvid mig när pedagogerna berättade hur dagen varit för honom.Sen för att jag inte visste bättre så fick han en till skopa skäll av mig på vägen hem I bilen. Med andra ord så fick han skäll tre gånger för samma sak han hade gjort tidigare på dagen.

För Lilla Speedo så  har det som har hänt det har hänt och det är borta sedan. Tack och lov så glömmer han väldigt fort och det är tur för vem orkar höra på hur dålig man är hur mycket som helst.

Lilla Speedo mådde inte bra under den här tiden i skolan. Vi fick till att han fick träffa en sköterska på BUP som var helt fantastisk. Vi hade hållt på med utredningen under en lång tid med massor av tester och massor av samtal. Så kom den dagen då sköterskan skulle berätta att han hade en ADHD diagnos , och han gjorde det på ett alldeles speciellt sätt.

Ett sätt som fick lilla Speedo att känna sig stolt.

Har du läst Nalle puh någon gång frågar sköterskan? Ja det har jag för lilla Speedo. Vem skulle du vilja vara i Nalle Puh sagan frågar sköterskan? Jag skulle vilja vara Tiger sig lilla Speedo. Bra sa sköterskan för du är som Tiger i Nalle puh. Du vet att Nalle Puh han är lugn han är klok han tänker väldigt mycket och han får inte så mycket saker gjort . Nalle Phu har diagnosen ADD,  Ior har borderline och är lite låg, Kanin har Aspberger och vill ha morötterna på rad och ordning och reda.  Nasse OCD, alltid orolig och rädd. Ugglan klok som en bok och sen finns det 2 stycken som ingen vill vara…. Det är kängu som är helt normala. Tiger har ADHD. Tiger är som dig:-) han är impulsiv, tänker inte efter före. Han slungar soppa å när han ska gräva en grop blir det en krater. Allt som tiger gör blir lite extra. Men han är godhjärtat, omtänksam och alla älskar Tiger  även om det blir lite tokigt ibland. Så för våran familj betyder Nalle Phu något extra nu.Ha en skön sommar nu alla Tiger älskare! För även om Tiger är lite för snabb i bland så är det alltid Tiger man går till när man behöver hjälp eller behöver kläcka en idé.

Jag älskar Tigrar!

 1. Have you ever thought about including a little bit more than just your articles?

  I mean, what you say is important and all. But think about if you added
  some great pictures or videos to give your posts more, ”pop”!

  Your content is excellent but with pics and clips, this blog could definitely be one
  of the best in its niche. Good blog!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: