Lilla Speedos Mamma

Nya morgonrutiner….. Kanelbullar & sommar.

Morgonrutiner eller rutiner över huvudtaget är viktigt hos oss. Måste ju erkänna att jag inte ofta hänger med i dessa rutiner.

Ett tag hade min son rutinen att bada i 27 minuter varje morgon. Inte mer inte mindre. Om han försov sig eller att rutinen blev bruten av någon anledning så gick han inte till skolan.

Samtidigt som en rutin fasas ut så kommer  sakta en ny rutin.

Ett tag åt han bara Billys Pan pizza. Det höll i sig flera år. Sen var det mamma Karins Lassagne varje dag. Köpte hem allt från Ica och gissa vad han sa då?

– Vem fan har köpt allt det här! Finns ju ingen god mat hemma. Det där äter jag inte!!! Herrejösses vad gör man som förälder? Hela frysen full och nu äter han inte det han ätit i flera år….

Så typiskt…. Han har aldrig kunnat äta maten i skolan för att det är halvfabrikat Hahaha… Men Mamma Karins lassagne, Billys Panpizza, Felix köttbullar, ICAs pulvermos och ICAs falukorv går alldeles utmärkt.

Det är ganska vanligt för dom med autismspektra att gilla hel eller halvfabrikat. Det ändras liksom inte i dom recepten. Alltid samma smak samma kryddor i och han vet precis vad och hur det smakas.

Så att bli bortbjuden är inte det lättaste. Men vi har vänner som alltid ställer upp. När vi kommer får han önska mat själv och då vet han ju vad det bjuds på och följer ofta med. Annars kan det lätt bli tvärnit och det ska trilskas innan vi kan åka någonstans. Nä kanel bullar säger jag! Guds gåva just nu Hahaha…. Gärna ett paket kanelgifflar i väskan. Det kan rädda en hel dag.

Eller som nu när vi är på semester. – jag kliver inte upp förren jag fått nybakade kanelbullar. Och jag tror ni hade gjort lika. Så varsågod min son. Frukosten är klar…. Färska kanelbullar och varm oboy sen kan dagen på Gotland inte annat än bli toppen.

Den nya semester rutinen är härmed skapad och den kommer troligtvis hänga med hela semestern<3

image.jpeg

Den nya morgon rutinen som kan bli en dyr historia i sommar. Ny bakade kanelbullar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: