Lilla Speedos Mamma

Tourettes,ticks, grymtningar och snurra runt…

image– Mamma jag trodde jag var dum i huvudet.

Dom orden kom från vår son då 9 år gammal. Han hade haft det tufft i skolan. Han satt inte stilla, han satt mer under eller på skolbänken än vid skolbänken.

Han hade jobbiga ticks. Han grymtade som gris, stampade i golvet och snurrade runt. Det värst var när fröken sa åt honom.: – Nu är du TYST du stör lektionen.

– Grymt…. – Jag sa TYST!!! – Grymt, grymt , grymt…. Han ticksade igång ännu mer. Harklade sig och grymtade som en gris. Han kunde inte sluta. Så fort fröken sa tyst blev dom ännu värre ticksen.

Ta i trä, snurra runt och grymt…..

-Nu åker DU ut!!! Å ut åkte han från klassrummet fast han inte riktigt förstod varför. Han grymtade inte med flit. Där ute fick han stå och titta in i klassrummet genom fönsterrutan i dörren till klassrummet.

Fröken ställde en fråga och sa: – Alla som kan räcker upp en hand.

Han kunde ju svaret så han räckte också upp handen genom fönsterrutan. Flera barn i klassen började naturligtvis att skratta när han stod där ute och ivrigt skakade på handen för att visa att han också kunde svaret .

– Sa jag inte åt dig att vara tyst!!! Stå inte utanför dörren och stör och lek apa. Det räcker det du stör på lektionen.

Älskade lilla vännen❤️. Han kunde inte rå för sina ticks. Dom bara kom. Så fick han frågan från Erik Donell om han ville vara med i Tourette projektet.

Han tackade ja 9 år gammal med motiveringen: Jag trodde jag var dum i huvudet innan jag visste om min Tourette. Han funderade själv varför ingen lät som han, satt under bordet på lektionen eller var tvungen att ta på allt med trä.

Man kan fråga sig ibland om barnen behöver veta om sina diagnoser. För oss var det bra. Han fick reda på varför han gjorde som han gjorde och att han inget kunde göra. Kunskap ger trygghet. Så för oss blev det rätt att berätta.

Minns när han skulle operera blindtarmen och läkaren frågade om han hade några andra sjukdomar. Hans svar var:

– Nä ingen sjukdom men tourettes. Så det kan hända att jag bara gör något. Läkaren kollade på mig skeptisk precis som om han bets.. Hahaha….. Sjukvården i ett nötskal ibland.

Samma sak hos tandläkaren. Alltid samma sak. Han går in i rummet, lägger sig i stolen, tar på alla instrument, blåser och sprutar vatten med blästerspettsen och gurglar vatten. Klar:-) Sen kan undersökningen börja.

Nä nu blir det middag och kanske ska vi testa något nytt. Tacos en tisdag. För det äter man bara på fredagar.

Hepp och skön kväll på er!

http://www.lillaspeedos-mamma.se

 

 1. Pappa

  (Jävlar) vad duktig du är på att skriva/berätta ! Kan bara tänka, att du fått så mycket ”människokärlek” från din farfar, min far och mammas svärfar. Stolt är vi över dej !!!
  Fortsätt med allt du företar dej i livet ! Älskar dej !

  Gilla

  • Tack kära pappa.
   Det är från er jag ärvt allt❤️. Mins vad farfar en gång sa: kärleken är som en ros. Ibland taggig och jävlig men också alldeles underbar. Så är livet Sara…. Som kärleken och den har man bara till låns. Man äger ingen, inte sina barn inte sin livspartner så vårda den ömt. Kloka ord från farfar. Men så har jag ju värdens bästa föräldrar som alltid stöttat mig och som lärt sig hur deras + meny barnbarn fungerar.
   Älskar er och tack för att ni är ni❤️ Kram Sara

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: