Lilla Speedos Mamma

Födelsedag…. Hipp hipp hurra…

image

Han fyller år idag.

Vi samlades i trappan och började sjunga vi gratulerar. Han satt sig upp i sängen. Inte ett leende, inte en min.

Tack sa han.

Men idag vet jag hur han fungerar. Han är glad. Han är överlycklig men han visar det inte.

Idag vet jag att det är ingen ide att köpa något han inte önskar sig. Han vill ha klart för sig liksom vad han ska få. Förut om åren kan vi ha köpt något extra utöver det han önskat sig eller ve och fasa kommit på något helt själv. – Det här har inte jag önskat mig och så har han lagt det åt sidan.  Vi kan ju ha tyckt att han är både oförskämd och inte ett dugg tacksam…. Men det var ju vi som inte gick efter hans önskemål.

Han har heller aldrig riktigt tackat på ett sätt som vi förväntat oss. Inte med en kram å tack så mycket utan ett kort : tack å så inte en min. Inte ett leende.

Vi har aldrig fått sjunga för honom när det kommit främmande. Inte äns på morgonen när han var mindre. Att vara i centrum har inte varit det roligaste. Idag fick gränsen gå vid att blåsa ljus men absolut ingen sång.

Idag kan vi förstå. Det har varit lika på julafton. Det bästa har varit att köpa exakt det han vill ha och nästan berättad vad innan han öppnar.

Det ska vara samma sak varje år. Farmors tårta. Samma gäster, sen vill han välja mat. Ett år stekte jag pannkaka till 20 personer.

Förra året var det pepparlax till 17 personer. I år har han beställt egen rökt lax!!! Så idag ska det rökas 3,5 kg lax!! Vad gör man inte för sin gourmet son❤️.

Dagen har varit fantastisk. Visserligen satt han inte ute och åt med oss, men han hade en kompis här. Dom åt pepparlax och tårta och sen drog dom iväg och badade.

Jag blir så lycklig! Förr om åren var han inte ens med. Presenterna var helt i smaken och tom att han delade ut kramar till dom som bad om det:-)

Det blir lättare och lättare med åren. Tom att garderoben fick sig en rejäl utrensning. Nu hänger det fint i garderoben i färgskala och ordning och reda. Nu är det ro i själen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: