Lilla Speedos Mamma

Intervju med specialnest och hjärnans härmapor..

imageIdag fick jag ett mail från tidningen http://www.specialnest.se/.

Jag ska bli intervjuad på måndag. Så roligt!

Just nu känner jag fullkomligt hur energin flödar. Jag har i dagsläget över 8000 unika människor som läst min blogg lilla Speedos mamma. Jag får så många fina meddelanden, pepp när det är tungt och glada hejarop när det går bra.  Ni är fantastiska!

Jag kan tro att dom flesta av er som läser sitter i samma sits. Vi har barn, barnbarn eller nära anhörig till någon med NPF.

Ni vet hur man vänder ut och in på sig för barnens skull. Hur slitigt och rent för jävligt slut man kan vara. Men ni vet också hur stor lyckan är om det är en endaste dag som flyter på utan bråk, utbrott och skrik.

Det kan verkligen vända på 2 sekunder. Det gäller att vara flexibel och snabb i svängarna här…

Fick en fråga häromdagen: Hur samlar du ork och kraft. Du verkar så glad jämt, själv är jag på botten och mår skit?

Skrev som svar:

Jag mår också skit vissa dagar. Man orkar helt enkelt inte. Men ett knep jag har är att försöka vara glad, att le. Nu är det inte så lätt att le när Lilla Speedo är igång och hamnat i affekt. Det är inte lätt att le när det sparkas i dörrar, hotas och skriks. Men om man tar ett ljupt andetag och ler så blir det lättare. Har du läst om spegelneuroner? Hjärnans härmapor.

Kommer du ihåg när man gick i skolan och kompisen bredvid började skratta hysteriskt? Du kunde inte hålla dig och till slut skrattade ni båda två. Det är spegelneuroner som frisätts.

Gör du samma sak med bemötande så smittas det av. Är du arg och skriker tillbaka så får du samma tillbaka, men om du ler är det svårare att vara arg på dig.

Sen att försöka hitta något som ger dig energi i allt. Jag försöker träna några dagar i veckan. Det ger både kraft, energi och du mår bättre. Hitta din egen energi påfyllnad i vardagen. Det kan vara att åka till jobbet, ta ett bad själv, låsa in sig på toaletten i 30 min och bläddra i Facebook flödet , Hahahah….. Vad som helst som ger. Läs en bra bok.

Man orkar helt enkelt inte annars och vips är man i en nedåtgående spiral som snurrar allt fortare. Stress symtom kommer som ett brev på posten. Jag vet för jag har själv varit där.

Nä… Nu ska jag njuta av att bloggen rullar på, föreläsningar bokas och att det är fredag.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: