Lilla Speedos Mamma

Skolan börjar och oroligheten gror…

imageSkolan startar och med att den snart börjar så kommer det som ett brev på posten oroligheten, humöret svänger, oron mm…

På den lille mannen märks det genom att han är som ett plåster på mig. Han vill ha full kontroll. Vart ska du? När kommer du? Vart ska vi? Vad ska vi göra?

Lika väl som att han kan vara på topphumör och charma alla i sin omgivning så kan det svänga på 3 sekunder. Under loppet av 2 timmar igår var jag älskad och hatad flera gånger om.

Vi fick inte åka och träna ihop jag och min man. Tycker synd ombarnvakten som kom och skulle vara barnvakt, han skrek i högan sky. Sprang efter bilen, svor, slogs med armarna som ett propellerplan. Så det slutade med att jag stannade hemma. Han var milt uttryck explosivt arg!!! I dem stunderna är det lätt att brusa upp själv det kan jag lova. Men jag satt mig på bron, tog honom i famnen och sa: Det är lugnt, jag förstår om du blir ledsen. Då kom tårarna, det dåliga samvetet för att han inte lät oss åka. – mamma … du vet att jag har svårt för sådant här när ni ska åka.

-Jag vet…. Nu är jag hemma och nästa gång ska vi förbereda dig bättre. För vi måste ju öva. Det är han så väl medveten om.

– Ja nästa gång övar vi, mamma.Jag hatar att han ska känna dåligt samvete för att han inte kan kontrollera sina känslor. Han kan ju inte kontrollera när han blir arg, ledsen eller orolig. Han reagerar mycket starkare på alla känslor. Extra arg, extra ledsen (han bryter ihop)extra orolig och extra kär!

Så dom här veckorna som kommer planerar vi inte in något extra. Han börjar redan prata om att han förstör för sina klasskompisar genom att störa på lektionerna. Han vill ju så gärna kunna sköta sig och vara som dem andra. Nu har vår son det himla bra ska tillägas med dem bästa fröknar och pedagoger. Även om den stora oron just nu är att han inte vem hans nya fröken blir eftersom den han skulle få hann med att sluta.

Vi är så otroligt nöjda med skolan. Men alla barn har inte den turen. För många barn blir det åter till skolan med bråk, dem känner sig oförstådda, utanförskap och skäll för att dem inte kan sitta stilla, inte kan vara tysta. Jag önskar att alla barn fick den skolstart min son har. Där han får känna sig stolt, känna sig bra och där han blir förstådd. För på min sons skola förstärker dom det han är bra på. Sen kämpar dom extra med det han är sämre på. Han får mer bekräftelse än tillsägningar och det stärker en orolig ADHD själ…

Önskar alla er där ute en bra skolstart!

Ps… titta in på den här sidan. Hittade mycket igenkännande där.

http://skolaforalla.nu/skolan-uppmanar-mamman-att-uppfostra-sitt-barn

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: