Lilla Speedos Mamma

Allt är fan bara kaos…..

Allt är fan bara kaos, det snurrar i huvudet av tankar jag inte kan sortera. Jag hör alla jäkla ljud, jag är en misslyckad människa som inte kan något….

Vad säger man? Du är bäst, du är social, du är duktig, omtyckt, kreativ, fantastisk på alla sätt. Vi får höra så mycket fint om dig älskade son. Du har inte förändrats på något vis, du är och kommer alltid förbli den där underbara sonen.

Han fick sin ADD diagnos 16 år gammal. Vi har aldrig ens funderat på om han skulle ha en diagnos. Jämfört med lilla speedo och brorsan har han varit lugnet själv.Inte hyperaktiv på något vis. Aldrig bekymmer att ha honom med. Alltid fått fina kommentarer om honom.

Möjligtvis att vi hört i skolan att han kunde koncentrat sig lite bättre, men hallå! Det är grabbar vi pratar om. Vem kan inte ha svårt att koncentrera sig där? Aldrig aldrig att vi funderat i dom banorna att han skulle haft en diagnos. Tom att vi har skojat om det han och jag… – Vi åker på mamma- son helg vi som är normala i den här familjen hahahaha…..

Så kom en dag då han började i skolan på gymnasiet. – Fan det går inte att koncentrera sig mamma. Jag har läst massor om ADD och ADHD, jag är bomb säker jag har det!!!! Det tog 5 dagar i skolan så bad han själv om hjälp att få remis till läkare. Vi blev kallad till BUP. Utredningen startade, tufft att gå igenom det igen. På något vis tror jag att jag förskönade det hela. – Inte hade han ADD?? Svarade nog inte helt sannings enligt på  frågorna först.

När vi kom till frågor han skulle svara på så var det framförallt det här som var tufft:

 • Koncentrationssvårigheter.( Sitter inte stilla utan är i rörelse hela tiden med hoppande ben, fingrar som trummar mm….)
 • Svårt att komma igång med saker, fastnade lätt i annat som upptog koncentrationen.( det var inte läxan som tog tiden utan ett annat samtal, gamla kort, en tidning, telefonen…..)
 • Blev lätt stressad ( av saker han inte gjort)
 • Tänker inte efter före utan ganska impuls styrd ( med andra ord en riktig party höjare, en sån man vill umgås med)
 • Glömsk.

Konstigt de där med diagnoser…. Bara för att man får en diagnos betyder det inte att man blir förändrad, Du är ju ingen diagnos, det bara sätter ord på vad du kan ha svårare med, sen har du all  chans i värden att få stöttning och hjälp med det. Man är ju inte direkt dum i huvudet!!!

Men känslorna som kommer upp kan nog vara betydligt svårare när man är 17 än 8 år.

Man läser allt som man ” kan  ha problem med”. Sen identifierar man sig med dom problemen och känner sig som ett stort misslyckade… jag kan inget, man hamnar lätt i en nedåtgående spiral.

Jag skulle vilja puffa alla som får en ADD diagnos!!

 • Du är kreativ!
 • Lösningsfokuserad. Ofta tycker du annorlunda och tänker utanför boxen….
 • Du har en hjärna som går på högvarvADD slutar aldrig. Det går aldrig att stänga av och säga stopp. Det är något man måste lära sig att hantera.
 • Extra allt med allt ❤
 •  De är djupt intuitiva. För personer med ADD är ytan något osynligt som de penetrerar. De ser bortom allt vanligt. Det är nog den bästa aspekten av ADD. Dom är ofta skapare och kreativa genier. Uppfinnare, konstnärer, musiker och författare har ofta ADD.
 • De är passionerade i allt de gör. Känslor, tankar, ord och beröring är kraftfulla hos en person med ADD.När en person med ADD gör något gör de det oftast med hela sin själ och hjärta. De ger allt de har. Denna kvalitet är det som gör en person med ADD så älskvärd!

 

Jag tror att vi alla uppfyller dessa diagnos kriterier mer eller mindre, jag själv har ett kaos i mina lådor hahahahah….. hatar rörigt omkring mig. Kan ha hundra saker på gång samtidigt och mår nog bäst då. Kan gå al in på ett projekt. Men inte så mycket att det stör min vardag och att jag behöver hjälp. Det är ju framför allt barn och ungdomar som måste kunna lära sig hantera dessa saker, sen blir man äldre och allt går lättare. Man lär sig egna strategier…. Folk brukar skratta åt mig och skämtsamt säga – Vad har du för diagos? ADHD eller? Nä men säker 100 % dyslexi. Å dum nog älskar  jag att skriva och formulera mig. Men jäklar vilken tid det tar hahahaha…. å alla stavfel, särskrivningar. Om ni bara visste vad jag tappar ord när jag skriver. eller vänder på bokstäver i ordningsföljd.

Nä nu ska jag peppa min älskade son för han är helt underbar! Lyckos den tjej som fångar hans hjärta….. Omtänksam, generös, rolig, kärleksfull, glad, skrattar ofta, ja du är BÄST!!!

Love you ❤

 

FullSizeRender.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: