Lilla Speedos Mamma

Jag blir så arg så jag darrar!!!

Å herregud!!!!! sitter och googlar runt på bloggen om ADHD. Hamnar här på en sida som för mig sprider okunskap och just det vi föräldrar till barn med diagnoser fightas dagligen med. Jag mår nästan illa när jag läser kommentarer som att barn med ADHD är ouppfostrade, lata föräldrar, att vi stoppar i dom amfetamin. Att pojkar diagnostiseras för sin omognad. Va! Kom igen! Vilken tid lever vi i?

Läs en del… absolut ingenting jag står för på något vis. Men det gjorde mig grymt upprörd och arg…

Om hjärnspöket ADHD

Efter att ha läst ett antal böcker om ADHD, inte minst Richard Sauls ” ADHD Does Not Exit” (ISBN 978-0-06-226673-6)  är det min uppfattning att “åkomman” till stor del är ett hjärnspöke och sannolikt en följd av bristen på ordning och disciplin i dagens uppfostran. Det kanske mest hilarious är rapporten att de barn som föds i december  i mycket större utsträckning drabbas av ADHD speciellt om de är födda under årets tre sista dagar (+37%)!!

Det kanske mest oroande är att dessa barn pumpas fulla med läkemedel av olika slag.  Inte minst drabbas de “särbegåvade” som stämplas extra för att de råkar vara alldeles för  intellektuellt begåvade för att passa i “jämlikhetens underbara värld” och plågas därför extra.

Här kommer ett bidrag från en utlandssvensk i Schweiz:

”Tycker du att jag är fullkomligt bindgalen som föreslår att utbrottet av ADHD åtminstone delvis beror på att vi inte uppfostrar barnen?”

Nej, absolut inte! Sambanden som du beskriver är uppenbara om man flyttar runt lite bland olika länder. Svenska barn och ungdomar är katastrofalt dåligt uppfostrade och då pratar jag inte om gängen i förorterna utan vit medel- och överklass, vilka är de jag främst kommer i kontakt med. Kontrasten mot Schweiz, där jag bor sen många år, är enorm.

Sen har vi nästa påstående som nästan är ännu värre!!!!

Anledningen till att man undrar var att det fanns inte ADHD när en själv växte upp. Knappt allergier heller för den delen. Det kanske finns enstaka fall som borde kunde hanteras med pedagogik. Det vansinniga i det hela blir ju att vi ger en del av våra barn amfetamin. De jag ser omkrig mig är inte ADHD barn utan ouppfostrade.

Det handlar mest om att inte skuldbelägga föräldrar och barn att dom har totalt failat. En del säger att man skall införa körkort på barn. Kanske något att fundera över så skulle vi nog slippa en hel del.”

Så här sitter jag nu och kokar av ilska. Jag vet att det är tryckfrihet i Sverige. Jag gillar att man tycker olika och jag välkomnar en diskussion. Men då ska det var om hur man hjälper, hur man bygger upp familjer, hur man lagar trasiga barn…

Hur man kan få en bra pedagogik i förskolor, skolor och på arbetsplatser.

Sånt här trams betackar jag mig för. Tycker det är så trist för dom föräldrar som nyss fått en diagnos på sitt barn och googlar. Tänk om dom hamnar på en sån här sida? Jisses då blir man ju inte människa igen av allt skuldbeläggande.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: