Lilla Speedos Mamma

Dessa jädra kvällar! Ett kedjetäcke tack på 9 kg:)

Kvällarna hos oss är allt annat än problemfria. När Aspie var 10 år fick han äntligen prova ett kedjetäcke på habiliteringen. Vi hade tur, i samma veva som vi fick det så tog dom bort det som hjälpmedel. Ett kedjetäcke på 9 kg!

Fattar ni 9 kg… det kan man krasst sätt träna benböj med när man bäddar rent. Inte det lättaste att bädda med, men det går.

Han blev snabbt förälskad i sitt nya täcke. Han somnade gott och sov hela naten, han som tidigare vaknat varje natt flera gånger om. Svårt att somna och svårt att somna om. Ett jädra kånkande om vi skulle sova borta för då skulle ju täcket med 🙂

Samma dag han fick sitt täcke ropade han inifrån sitt rum. – mamma kom!!! Jag kommer aldrig att kunna röra mig med det här. Hahahah…. där under låg han som en mumie.

kedjetacke

Kedjetäcke på 9 kg, underbart skönt!

Men vilken otrolig hjälp! Kan bara för mitt liv inte förstå varför det inte rekommenderas mer. Eftersom han har trippeldiagnos och tillhör Bup med sin ADHD och Tourette och sen tillhör habiliteringen med sitt autismspektra fick vi just ut täcket via den vägen. Men lilla Speedo som har ännu svårare att somna får inte ut något täcke på recept. Galet…. I stort sett så är det ju lika spektra. Vad säger att du behöver mer hjälp med tex LSS  bara för att du har autismspektra?

Det gör det knöligt när man tillhör både bup och hab.

Lilla Speedo som har ännu svårare att somna har lånat storebrors täcke och sover även han gott om natten nu, även om nattningen tar en faslig tid.

Start 20:00 kvällsfika och melatonin för att komma ner i varv. ( melatonin är kroppens egna hormon för att kunna somna)

20.30 i sängen senast och läsa bok.

21:00 han sover inte! – Mamma kvällsfika!!!! ( alltid, jag blir galen på allt ätande på kvällen men vad gör man? Ett glas yoghurt brukar funka)

21:30 han sover fortfarande inte! ( Sätter på en bamse saga som ljudbok) Kan fungera, han ligger och lyssnar i alla fall. vrider och vänder på sig….

22:00 Nu har det vänds täcke, puffat kudde och jag önskar att jag kunnat få sitta uppe med resten av familjen.  Eller gjort något annat som att plocka, städa, dricka te, mysa i soffan….

Men trots allt så är han lugnare med kedjetäcket. Det är bara det att ett till täcke kostar ca 9000:-. Lilla Speedo får bara låna det dom stunder inte storebror vill ha det. Å jag kan lova att man somnar gott. För jag har provat. Tar det 5 minuter? Pang jag sover som ett barn för det känns tryggt, skönt, tungt och kedjorna rör sig som taktil massage när du rör dig. Otroligt skönt!!

Ha en fin fin kväll och boka mig gärna för en föreläsning.

Direkt mail för bokning.

  1. spexhenke

    Kedjetäcke funkade väldigt bra för vår Nicolas också. Han fick det via Habiliteringen och provade och valde själv vilket som passade. När han provade det som blev favorittäcket tystnade han bara och gömde sig under täcket. Check på det. Sedan satt han och höll täcket i knät tills vi var klara, så att ingen skulle lägga beslag på det… 😆

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: