Lilla Speedos Mamma

Sockersug? Då bakar jag….

Nu har jag fattat! hahaha… jag kom på han, nu förstår jag. Det är inte alls för att vara gullig mot sin mamma som han bakar choklad kaka, kladd kaka, chokladbollar. Nä, det är inte för att få mamma ur form, inte för att det är mysigt att mysfika.

Han har ett sjuuuukt sockersug!!!

baka

Allt som ofta kommer jag hem och det ser ut så här i köket. Smet överallt, kakformar, bunkar…. Men idag var nog rekord. När jag kommer hem har han bakat ynka 5 muffins. Med spritsade små chokladtoppar. Nutella burken ( min hemliga last) var sopslut! Han fick ett sockersug som han sa… å då bakar man.

Han bakar ganska ofta mellansonen. Han är grym i köket. Snor ihop en pizza som bara pizzabagare kan göra. Men att plocka ihop efter sig där går gränsen.

När hans humör sviktar och han blir så där skogs jäkla sur är det nästan bara kanelbullar som kan få hans humör på topp. Han kan bli så där trulig och bara säga nej, nej nej. Ska inte följa med er, vill inte. Allt för många gånger har han vägrat att följa med när vi ska bort. Det har hänt att vi åkt och kommit halvvägs. Så ringer han. – Jag ska också med. Helt monotont. Då kan man ju bli galen!!! När man redan är försenad, men jag säger det…. kanelbullar är grymma mutbullar.

Många säger att man ska undvika socker vid ADHD, Atypisk autism mm… jag vill påstå att det är bästa räddningen mot en undergång ibland. Man väljer sina strider….

Så inte blev det något över till mig heller den här gången, Nutella burken är tom. Kanske ett tecken? Jag ska smyga iväg på Ica och köpa en stor burk som jag ska gömma och bara äta själv….

Ha en fin dag.

Boka mig gärna för en föreläsning om hur det är att leva med NPF i familjen.

// Sara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: