Lilla Speedos Mamma

Säg att du viker tvätt i garderoben men gör något annat….då orkar du ADHD utbrotten;)

Vaknade tidigt idag. Med en sån där skön känsla i kroppen. Lilla Speedo skjutsade jag till hockey träning och kors i taket… idag fick jag åka därifrån ett tag. Drog på mig träningskläder och körde ett eget pass.

 

trana

När inte energin finns hemma är det skönt att få energi någon annanstans. Först gymmet sen ett skönt löppass i skogen med hundarna.

Lilla Speedo har haft fullkomligt galna utbrott på morgonen. Arg, skriker, svär…. allt för att en leksak har gått sönder. Då ska det fixas nu, just nu, gärna igår…. Det går ju inte. Sånna gånger är det tufft att säga nej, det skulle vara mycket lättare att bara åka iväg och köpa en ny. Lugnet skulle infinna sig och han skulle vara lugn. Men det går ju inte. Just när det blir motgångar och han redan tänkt sig en lösning på problemet, för han har ju redan löst det i huvudet.

Herregud som han gastar… Han hatar mig flera gånger om, jag ljuger, är en värdelös mamma.

Eftersom jag hunnit tanka lite energi, dels från jobbets härliga kolegor och ett skönt pass idag märker jag att allt bara rinner av mig. Jag orkar så mycket mer.Jag tar inte åt mig av hans fula ord. Eftersom jag är lugn blir han också lugnare fortare även om dom kommer ofta den här dagen men utbrotten blir relativt korta ändå.

Så viktigt att man själv mår bra för jisses vad man orkar mer då.

Sen är det klart att det finns dagar när ingenting är harmoni hemma. Har man inte då lite energi över är det himla lätt att själv hamna i den snurran. Bråk, skrika  tillbaka och då är det inte lätt att bryta.

Nä …. lite träning på recept för alla mammor och pappor till barn med NPF diagnoser skulle många behöva. Sen måste man ju hitta något som är roligt också. Vad som helst utan att sitta framför Facebook en hel dag, sånt ger bara inre stress. Ut och rör på dig, känn hur du fylls med energi, dansa, träna, spring, promenad, rid,  yoga vad som helst bara du tar dig tid och gör något. 15 minuter i garderoben kör jag när inte tiden finns. Man kan ju säga till sin sambo, partner att man viker tvätt men gör något helt annat 🙂 hahaha…… Ner och smyg dra i hantlarna, kör lite zumba moves och lite skön musik i öronen. Sen kan du vika tvätten.

PS… öppen föreläsning på anhörigstödet i Sandviken den 24 november kl 17:30. Ingen kostnad. Välkommen!

Ha en fin dag!

// Lilla Speedos mamma Sara

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: