Lilla Speedos Mamma

Läxa+ADHD+Dyslexi = Katastrof tänk

Kommer hem från jobbet och möts av en arg liten Speedo. Alltså dessa eftermiddagar är ibland bland det jobbigaste jag vet. Fast jag knappt hunnit hem så är han frustrerad över något. Att då sätta sig med läxa är inte lätt.

Han springer omkring, ska bara göra andra saker. Nu är det engelskan vi kämpar på med. Inte lätt när han har svårt med svenskan och ska lära sig ytterligare ett språk.

Men så har han ju värdens bästa lärare som kommer på att vi provar memory med engelskan. Så här sitter jag och läser högt, han springer omkring samtidigt som han springer till köksbordet och vänder ett kort…  a skirt, a shirt, a dress, mm… alla sätt som man kan göra engelskan på är bra. Nu ser han bilden, han hör ordet av mig och han får läsa det själv. Det fungerar!!!

img_5528

Alltså jag blir så imponerad av hans lärare som verkligen tänker på olika inlärnings metoder, alla lär sig olika. En del läser, andra vill lyssna och en del vi se. Nu får han allt i ett och samtidigt blir det en tävling mellan oss om vem som vinner memory spelet.

Att sitta med en bok är nästintill galet svårt. För mycket text, för många sidor allt bara låser sig och frustrationen är ett faktum. Sen är det omöjligt att få honom att sätta sig igen. Nu tom skrattade vi under läxträning.

Sen är det ju så himla viktigt att ha orken själv som förälder. Är man trött och obalans med hemmet, barnen, sin partner, arbetet, så orkar man ju bara inte med när allt sätter sig på tvären. Det måste liksom till lite ”må bra hormoner” utifrån då. Man får hitta sin grej.

Jag har blivit riktigt piskad med träning idag, det både är fruktansvärt jobbigt som det var riktigt roligt. Trodde på allvar att jag skulle svimma ett tag. Men skam den som ger sig. Vi med NPF barn ger oss inte så lätt. För är det något vi har så är det pannben eller hur?

Man får ta guldkornen i livet och förvandla till energi så orkar man så mycket mer. Har ni provat att låta riktigt arg och samtidigt le? Värt att prova, för det är nästintill omöjligt, hahahaha….. så ibland får man sätta på sig glada mamma masken, le och vara jäkligt förbannad inombords, men det blir lättare jag lovar!

Hepp! // Sara

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: