Lilla Speedos Mamma

Vi firade ADHD diagnosen med tårta!

Klart jag vill bryta tabun om ADHD.

image

När lilla Speedo fick sin diagnos var det väntat hos oss. Så istället för att åka hem och gräma ner oss som vi gjorde första gången då mellan sonen fick sin diagnos så firade vi med tårta.På så sätt blev det ändå något positivt för lilla Speedo. Även om dagar har kommit då han gråtit över att vara annorlunda och hata sin ADHD så tror jag att tårtan hjälpte att se sina superkrafter. Se det positiva och jobba med det negativa.

Skulle vi istället sagt : stackars dig lilla gubben…. Vad gör vi nu? Då skulle han nog aldrig kunna känna stolthet över sin ADHD. Jag har alltid puschat honom att hitta egna strategier. Att göra det när det är lugnt och inte mitt uppe i ett utbrott. Att då sätta sig och göra regler vad som är ok och inte ok. Sen är det klart att när han blir förbannad så glömmer han bort strategierna, men ofta går det över mycket fortare än tidigare.

Så inte tänker jag skämmas för att mina barn har ADHD! Ånej…. Dom kommer att gå långt.Dom har verktyg, dom har medicin, dom har kärlek och kompisar.

Ingen kommer behöva självmedicinera med vare sig narkotika eller alkohol. Dom har sin grundtrygghet och alla runt om dom vet! Allt blir så mycket lättare då✨
Hepp och trevlig helg!

Boka mig gärna för en föreläsning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: