Lilla Speedos Mamma

Jag kastar mig på golvet och kryper…. ADHD utbrott kan stoppas.

Vissa dagar när Lilla Speedo har nära till utbrott, eller när han sitter och kämpar med läxan kan jag ibland kasta mig på golvet ( Hahahaha ) och viska – nu tar jag dig! Bara för att bryta ett ankommande utbrott eller när läxan kastas i taket.

Dom gånger då han är riktigt arg och nära till affekt. Då hårda ord fullkomligt rinner ur munnen, han slår i väggar, skriker, sparkas då har man sån god lust att ta honom i armen och lyfta in honom på rummet.

Men är det något som är kränkande för barnen i den stunden är det just fasthållningar och inlåsningar på rummet. I stundens hetta mår dom allt annat än bra. Dom vill men kan inte hejda sig.

”Impulskontrollen är som en mumsmums”

Då just då när man själv är som argast, prova nästa gång att ropa högt KITTELJAGA!!!!! Sen drar du på dig tok kostymen och jagar, kryper på golvet, klättrar över bord… Herregud om någon utomstående skulle se mig i den stunden. En son som skriker tidigare av ilska skriker nu av förtjusning och skräckblandad skräck över att ha en krypande och hoppande mamma efter sig.

Jag kan lova att det kommer ett skratt till slut. Det kommer kännas bättre för både dig och barnet . Men det är inte lätt…

Tidigare ville jag minsann visa att det var JAG som bestämde. Att det inte var ok med det där skrikande och hoten som kommer i affektens spår. Jag skämdes för hans beteende. Nu skäms han för sin krypande mamma Hahaha…..

Ibland när vi gör läxa kan vi bara ta en paus och leka kurragömma. Det tar 5 minuter extra och sen kan han behålla fokus ett tag till.

Ibland får han små uppdrag som att hämta vatten, frukt mm bara för att han behöver röra sig.

Ibland kan jag tom locka med belöning. Tokigt jag vet, jag som är tandsköterska… Men då kan jag köpa den godaste chokladkakan han älskar ( plopp) Lägga fram en liten ruta och efter 3-5 tal får han en bitimage

Han behöver ofta motivation för att klara sina läxor.

Inga knep är dumma! Kan man locka fram det positiva med ibland mutor så absolut, gör det!

Vad blir sämre?

Ha nu en fin fin dag i höst rusket. Själv ska jag tanka lite energi med ett träningspass så jag orkar resten av veckan. Nalla aldrig av dina egna saker du mår bra av, för då orkar du inte krypa på golvet och vara den där tokiga föräldern som räddar utbrott!

Hepp //Sara

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: