Lilla Speedos Mamma

10 Oktober dagen för psykisk ohälsa. You rock girl med din ADHD!

Idag hade jag en patient som frågade: Är du lilla Speedos mamma? Jag blev så glad! Det betyder att folk läser det jag skriver och att dom dessutom kommer ihåg det. Du gjorde min dag:) Tack!

Jag har varit på föreläsningar om psykisk ohälsa hela dagen efter jobbet.

image

Konstnär med ADHD & Bipolär. Fantastiska tavlor han målat….

Det som gör mig ledsen är att höra hur vuxna med ADHD, Asberger, Bipolär mm fortfarande inte har fått den hjälp dom behöver. Det är skrämmande i den synpunkt att jag inte vill att mina barn ska hamna där en del av dom var nu. Sjukskrivningar, stress, utanförskap, sömnlöshet, arbetslöshet som i sin tur ger än värre ohälsa. Jag VÄGRAR låta mina barn hamna där!!!….

Jag vill tro att dagens samhälle har blivit bättre, att våra skitungar ( i folkmun) får den tidiga hjälp som dom behöver för att finna egna strategier. Därför tror jag på öppenhet.

Blev så glad när jag träffade en go tjej som arbetar som hjärnkolls ambassadör, hon kom nästan hoppande fram och ropade – Vet du Sara, jag hade det! Jag har ADHD jag visste det! Jag har ett driv. Och det kan jag intyga att hon har. Jisses vilken härlig människa. Hon anordnar föreläsningar, startar föreningar, bygger nätverk sitter med i alla möjliga saker. Det bästa var att hon var så jäkla stolt!! Hahahah…. you rock girl!

Fick ett jätte fint mail av en tjej härom dagen som jag frågat om jag får publicera. Det är så rörande att det får mina hår att resa sig, det får mig att känna ännu mer att jag gör rätt. Vi ska slå hål på myten om att ADHD är något fult. Det kan gå så bra med rätt hjälp och stöd. Mera positiv feedback till dom små busungarna som inte kan sitta stilla i skolan….

Hej.

Jag läser din blogg och är så glad att jag hittat den genom fantastiska föräldrars Facebook sida. Vet inte egentligen varför jag skriver mer än att jag vill säga tack. Min bror har ADHD, ända sedan han var liten har mamma haft ett helvete med honom. Han förstörde saker, skrek, bråkade och slog sönder saker hmma. Vi syskon var tom ibland rädda för honom, ändå var han min idol. Den snälla och alltid så roliga storebror. Men när han slog mamma eller sparkade sönder saker blev jag rädd. Han fick flytta till ett LVU boende och bodde där under flera år. Ibland fick han komma hem. Jag längtade jämt efter honom och hade ett dåligt samvete för att jag fick bo hemma och inte han. Min bror började att missbruka amfetamin och dricka. När han tog amfetamin blev han egentligen bara som vanligt. Han var rolig, glad, hade humor och busade med alla oss syskon. Men när han drack slog det över och vi blev rädda för honom. Jag minns en gång han kom hem full och mamma inte vågade släppa in honom för att vi var hemma själva.Hon fick ringa polisen för att han var så aggressiv.

Nu kan jag tänka att han bara ville komma hem till oss och mår fortfarande dåligt över det fast det är 20 år sedan. Jag glömmer aldrig den kvällen.Min bror självmedicinerade och fick sin ADHD diagnos när han var 24 år ,efter ett självmordsförsök. Han ville inte leva längre och tog tabletter. Han tyckte att han svek alla i sin omgivning och var mer en börda än en bror att se upp till.

När min bror fick sin diagnos vände hela livet. Han fick bra hjälp med KBT och medicin. Han började plugga igen skolan och kunde för en gångskull koncentrera sig.Han fick börja med ADHD medicin som gjorde att han fick ett lugn som han alltid hade sökt efter. Han är 38 år idag och har ett barn. Jag har också barn som likt min bror har ADHD men också Tourettes. Jag har blivit utsatt för massa kränkningar om att jag ger mina barn ADHD medicin men jag känner att jag gör rätt. Du skrev ett inlägg tidigare om medicin som stärkt mig i det val jag gör.Är mina barn blivande knarkare?Jag tvekar inte längre utan känner att jag gör 100 % rätt. Min bror självmedicinerade och det ska mina barn aldrig behöva göra.

Tack för att du delar med dig av din härliga familj. Min dotter är som din lilla Speedo.

Tack för en bra blogg, jag delar allt jag läser av dig.

Med vänlig hälsning, 2 barns mamman

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: