Lilla Speedos Mamma

Explosiva Lilla Speedo!

Lilla Speedo ringer precis när jag är ute på en skön långpromenad med ljudbok i öronen. Jag var nästan i en annan värd när telefonen ringer.

– JAG VILL HA MAT NU! Jäkla skit!!!!! Han vet att det blir lättare för mig om jag får en hamburgare.

Han var skogs tokig. När han hamnar i det läget fullkomligt låser det sig. Han skälde på sin pappa och bror att även dom lackade ur. I det läget finns bara ett alternativ. Att vara lugn. Men det är fasen inte lätt.

Lilla Speedo var galet arg, sparkade i bilen, svor, det forsade fula ord ur hans mun. Min man taggade till och blev arg tillbaka, en storebror som kommenterade det hela helatiden med ord som: drygo, håll truten, idiot.

Japp då satt det plötsligt 3 stycken arga i en bil. Ingen bra kombo precis. Allt medan jag hade lilla Speedo i telefonen bara för att han ville höra min röst. Jag försökte lugna, försökte avbryta hans helt låsta situation med roliga historier om Lill kusinen som skulle på simskola. Det gick hyfsat.

När bilen for in på parkeringen så hoppade han ut skrattande👌🏻. Snabbt som attan gjorde jag varma smörgåsar i kombo med kitteljaga så tårarna sprutade av skratt.

Jag vann!!!!

Men sånna situationer är svåra och fruktansvärt jobbiga. Ibland kan man bara inte vara den där pedagogiska föräldern. Man exploderar av att det bara matas på från Speedo. Man känner ofta att vad är rätt?  Reagera på hans dåliga beteende gör man vare sig man vill eller inte.

Samtidigt vet han att han gjort fel. Till natten kommer hans dåliga samvete. Man blir fullproppad med pussar❤️.

Då vill man ju hellre ha varit en lugn förälder och försökt avbryta tillståndet affekt. Då skulle man kunnat ge godnatt pussar istället för ” förlåt pussar”.

Träffade en klok man som sa: man måste ju tänka på som förälder att vara en förebild. Om barnet är arg och skriker och man blir arg på barnet för att det visar ett dåligt beteende, då kan man inte skälla tillbaka på barnet med samma hårda ton. Respekten försvinner och tilliten. Barn gör inte som vi säger. Barn gör som vi gör.

Ha det gott.

Boka mig gärna för en föreläsning om att leva i en familj med NPF.

Direkt mail

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: