Lilla Speedos Mamma

Spring i huvudet… Spring i benen…

imageVar på ungdoms utbilning idag med äldsta sonen om ADD och ADHD.

En riktigt bra utbilning för ungdomar på BUP.  Blir så glad när dom radade upp alla positiva sidor  med diagnosen, för tyvärr så är det så när ungdomar får diagnosen sent att dom fokuserar på det dåliga.

-jag är så dålig….

– så värdelös

– jag kan ingenting

-ingen tycker om mig

-jag måste vara dum i huvudet som inte fattar, det andra fattar….

Problemet är ju att koncentrationen aldrig har varit på topp.  Å då kan ju självkänslan få sig en törn. Har man heller inte fått höra positiva saker utan fått en massa skäll genom åren blir det ju inte bättte…

Man kan ju ha spring i benen, men också spring i huvudet. Tankar som bara kommer, man pejlar av ett helt rum utan att sortera.

Fick så bra förklarat idag om sonen som har ben som hoppar som trumpinnar när han sitter stilla.  När han rör på benen så tillsätter kroppen hormoner som gör att han blir pigg, att han kan koncentrera sig. Samma med barn som inte sitter stilla. Det är ungefär som du skulle säga åt mig att ta av mig mina glasögon. Då kan inte jag koncentrera mig å inte ser jag något heller.

Den impulsiva sidan som jag älskar! På gott och ont… Man lever i nuet något som vuxna brukar prata om att man vill göra. Men många med ADHD lever i nuet varje dag . Konsikventänk finns inte….  Man bara gört!

Positivt många gånger, men negativt om det blir fel. Ofta får lilla Speedo höra: Det där borde du tänkt på innan…. Det där kan man ju inte göra, tänk efter före!!! Men det går ju inte!!!

Allt ska ske nu, inte sen, inte om 5 minuter utan just NU!!! Å det i sin tur leder till ohyggliga utbrott med Lilla Speedo.

Mmmm mycket att tänka på…

Ha en fin kväll. Hepp// Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: