Lilla Speedos Mamma

Föreläsning för barn… ”Krigaren”

Sitter med en liten föreläsning till barn som jag ska göra för lilla Speedos hockey kompisar. Att förklara för barn vad ADHD är blir en liten utmaning. Att få dom att förstå att det inte är något konstigt och att alla behövs i en grupp, att alla barn har olika behov.

Tänker mig en krigare som en sköterska på BUP så fint förklarade för lilla Speedo.

Utan ”krigaren” förr i tiden skulle hela byar kanske bli uppätna av sabeltandadetigrar och björnar. Alla i en by hade olika roller. En passade barn, en passade elden, en passade hyddan, en var på sin vakt… ” krigaren”. Utan krigaren som var snabbare än blixten skulle byn bli ett lätt byte för rovdjuren. Krigaren hade super bra hörsel, var super snabb att reagera och han var mest orädd. Krigaren försvarade hela byn. Med ett hjärta av guld var han super bra för hela byn.

Är man en krigare idag så hör man alla ljud fast dom inte behövs i dagens samhälle. Krigaren hör  tex alla stolar som dras ut under lektionen, där och då tappar han fokus på skolarbetet. Han reagerar som om det skulle komma en björn och gör sig direkt beredd att försvara sig.

I skolans värd kanske han försvara sig med tomma hot, han skriker högt och härjar omkring. Krigaren har mycket svårare att leva i dagens samhälle än den som passade hyddan förr i tiden. Krigaren var bäst då och måste försöka att anpassa sig efter dagens samhälle nu. Det är inte lätt… En krigare idag måste hitta andra lösningar.

Krigaren idag har svårt att sitta stilla, han är ju van sen tidernas begynnelse att vara i ständig rörelse.

Allt mediabrus idag stör en krigare som är van att lyssna efter faror. Krigaren kan helt enkelt inte sortera alla ljud. Det i sig gör att han blir väldigt trött och kan precis när som helst somna av. Orken tar helt enkelt slut. Det i sig kan komma när som helst… på morgonen, på eftermiddagen… på hockey träningen…

När orken är helt slut måste krigaren vila ett tag. Men redan nästa dag eller efter några timmar är alla sinnen på igen och han kan åter hyper fokusera på alla utmaningar. En krigare har svårt att hushålla med sina känslor och sin ork. Allt eller inget är mottot.

Krigaren är en fantastisk person och finns överallt. Krigaren behövs i alla grupper som i skolan, på arbetet och hemma.

image1-tiger

Krigaren i sitt rätta element. Krigaren är nog dagens ADHD personer..

Boka mig gärna för en föreläsning om att leva med NPF i familjen.

Direkt länk till min mail.

Hepp // Sara Lilla Speedos mamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: