Lilla Speedos Mamma

Hela lilla Speedo full av raklödder !!!

Vissa kvällar bara händer det saker. Som ikväll. Lilla Speedo skulle bara klä av sig kläderna och borsta tänderna. Men har man ADHD kan man plötligt få en annan ide! Japp, varför inte smörja in hela ansikte, hals och överkropp med raklödder? Varför inte precis vid läggdax?

Då är det fasen inte lätt att andas, räkna till 3 och hjälpa en liten duracell Speedo.

Nä, istället fick man höra ord som – jag hatar dig din jäkla mamma!!!!

Andas, andas, andas….

Ett skratt när han förklarade att han inte ville få skäggväxt i öronen gjorde att han snabbt vände om och gav mig en stor kram istället❤️ lågaffektivt bemötande när det hettar till är grymt! Men också svårt. Svårt att låta dom arga dumma orden rinna av. Men jag vet att han inte menar vad han säger i stundens hetta.

Samtidigt som brorsan inte ville ha något av maten som fanns hemma. Vrålhungrig men super känslig för mat. Speciellt uppvärmd mat… det ska vara nylagat och gott. Gärna mamma Karins Lasangne.

I det läget var det inte lätt.

Snabbt en plan… plan B. Youghurt, banan, glass, mixa ihop med lite linfrö. En kall smoothie går ju lättare i om man inte har matlust. Det är så vanligt med autismspektrumtillstånd. Ett dilemma många gånger. För mat måste man ju ha.

I samförstånd bestämde vi att alltid ha fryssen full med färdigrätter och på nummer 1: mamma Karins lasagne. Det får bli så. Bättre det än ingen mat alls. Så lycklig att jag lärt mig hans matvanor. Vet att dricka kallt ofta går om det låser sig.

Nu ska lilla Speedos mamma somna själv.

Boka mig gärna för en föreläsning om hur det är att leva i en familj med olika diagnoser.

Hepp // Sara

 

  1. Lisa

    Stor igenkänning då jag läser din blogg. Tack! Har själv en son med adhd och asperger. Han skulle kunna leva just på ”Karins Lasagne”, ingen annan sort fungerar här hemma.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: