Lilla Speedos Mamma

Det ringde en uppgiven mamma idag, som behöver hjälp. #ADHD #skola

Det ringde en uppgiven mamma till mig idag. Sonen som är i lilla Speedos ålder hade trubbel i skolan. För ett tag sedan bytte dom skola och blev lovad hjälp. Jo dom hade bra kunskap om ADHD på skolan.

20 åringar utan vare sig utbildning eller kunskap om ADHD finns som assistenter på skolan. Sonen vill inte till skolan. Han är en klipsk liten kille med ett hjärta av guld. Snäll omtänksam och känner direkt av vilka som gillar honom. Känsel spröten verkligen utanpå.

Den oro och frustation han har… han sparkar i skåp, skriker fula ord till pedagogerna och har ingen möjlighet att få gå undan. Däremot hotar rektorn med en orosanmälan till soc. Ifrågasätter mammans sätt att vara med sonen. Har han det verkligen bra hemma om han missköter sig i skolan??? Skolan skyller på mamman som verkligen kämpar för sin son. Hon blir tom beskylld för att inte samarbeta. Skolan ringer flera gånger i veckan för att berätta vad sonen gjort. Inte alls så farliga saker, utan saker som skolan ska kunna ta ansvar för. Hon närmar sig den berömda väggen av all oro och maktlöshet.

Blir så ledsen att höra om barn som har det så illa.

Jag vet av erfarenhet att det viktigaste är en bra kommunikation med pedagoger, lärare , assistenter och rektor. Det viktigaste är att barnet har 1 person som stöttar och som den kan lita på. Har barnet en endaste vuxen som lyfter och peppar klarar dom sig långt. Lilla Speedo har ett helt lärarlag som är fantastiska. Idag ringde hans assistent bara för att berätta om veckan. Vad som gott bra och vad som gott mindre bra. Wow! Jag bara älskar den kommunikationen. På så sätt kan jag fånga upp honom hemma och skolan har möjlighet att hjälpa honom där.

Min önskelista till alla barn och föräldrar är att få det som lilla Speedo i skolan.

Men som sagt, det har inte alltid varit så. Vi bytte skolan och vågade vara helt öppen, jobbat tätt med IUP samtal och åtgärdsprogram.

Mamman som ringde, hon mår inte bra idag. Hon ska göra en anmälan på skolan som svarar tillbaka med en motanmälan. Varför ska det vara så? Varför kan inte skolan stötta och hjälpa? Varför får han inte en egen resurs? Blir så rörd och arg. Känner verkligen frustration över allt och önskar att jag kunde hjälpa henne.

Inget roligt inlägg idag, men tyvärr den krassa sanningen om livet med ADHD för många.

Ha en din kväll.

Hepp // Sara

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: