Lilla Speedos Mamma

Massage, autismspektra och ADHD.

Att få sitta i soffan med båda sönerna med huvudet i knät, samtidigt som man masserar huvudet och axlar. Det är ljuvligt!

Lilla Speedo med ADHD vill att jag nästintill gör taktil massage. Lätta lätta händer på ryggen, inget hårt, bara snuddar….

Storebror med autismspektra vill att jag masserar hårt. Jag tar i så jag nästan tappar känseln i tummarna, Hahaha…. men han njuter!

Det är vanligt vid autismspektra att man ogillar spontan beröring. Han är absolut inte fysisk med kroppskontakt. Knappt en kram.

Men när det gäller massage ska det riktigt kännas. Precis som med kedjetäcke. Det känns också. Det ska liksom omhuldas runt kroppen. Är det massage så ska det kännas . Inget dravel med lösa händer som smeker en rygg. Ingen taktil massage. Nä det ska i med klorna, riktigt klia med naglarna.

Så olika med olika behov❤️.

Det är ljuvligt när det väl sker att ha dom så nära båda två. Men ikväll kröp dom upp båda två. Mina älsklingar. Sitter och njuter av lugnet. Helt tyst, lilla Speedos mun har gått på högvarv med 180 frågor om filmen oå Tv. 100 åringen som försvann.

– Är der han när han var ung?-Är det samma människa?-Har det hämt på riktigt? -Dog han på riktigt? -Varför rymde han? -Vem är hon? Bla Bla Bla…..

Han knappt se filmen själv för alla frågor nonstop….

Ha en fin andra advent!

Hepp //Sara

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: