Lilla Speedos Mamma

Lucia firande+ADHD= Sopslut

Så kom då dagen när det var Lucia i skolan. Lilla Speedo var redo inför en dag med pyssel och mys. Förra året var han med i Lucia tåget, men det  var inte tomte han ville vara då, nä det var en banan. Tack och lov var den dräkten slut på partykungen men det fanns  även en tomteluva man kunde vara…. hahaha… tack och lov var den dräkten också slut.

Tårarna rann, han fick ont i magen, ont i huvudet och hela värden var emot honom.
Han vägrade sitta i klassrummet, det var för mycket ljud. Han beskyllde sig själv…..
-Varför idag mamma? Jag som sett framemot att du skulle var med mig i skolan….. tårarna rann. -Förlåt mamma, det är mitt fel att det inte blir någon julgröt på skolan, du som betalt och allt……
-Lilla gubben det gör inget svarade jag, din resurs kan få äta min gröt sa jag.
Som han skrattade då….. hahahahaha….. -mamma han kan behöva äta gröt så att han orkar med mig och alla busar fick jag till svar:)
Den besvikelsen i hans ögon när vi åkte hem var ledsam att se…. vi försökte verkligen. Dom andra barnen spelade bandy, lekte och pysslade, för lilla Speedo var det kaos. Totalt sopslut. Vad jag önskar sånna gånger att det fanns en mirakelkur. Att han kunde få energi att springa ett  varv runt huset, eller att det fanns något jag kunde göra.
Många gånger är han grym på att vända sin energi till något positivt. Men inte idag. Det  var som att sticka hål på en ballong. Ögonen såg trötta ut, glimten borta, bara en trött trött liten Speedo som var tvungen att åka hem. Fan… Jag hatar sånna här stunder. Vill så gärna att han ska känna samma glädje som dom andra barnen.
När jag frågade hur det kändes fick jag till svar att det var så surrigt, för mycket ljud, för mycket folk, han hade ingen struktur på vad skulle göras, hur lång tid det skulle ta mm… Det bara var FÖR mycket av allt. En luktade för mycket, en lät konstigt när den åt fikat….
Det finns en kognitionsportal som man kan titta på. I den kan man uppleva hur det är i skolmiljö och ha tax ADHD, Aspbergers mm…. Har du inte tittat på den? Gör det… Du kommer att få en helt annan uppfattning om hur det är att leva med ett funktionshinder som jag skulle vilja kalla det i dag.
En annan dag kommer jag att säga funktionstillgång, men det här är verkligen baksidan av att ha ADHD.
Så det bli en dag med vila för lilla Speedo, i  morgon eller om några timmar kan det ha ändrat sig, då kan han vara lika full med energi som han brukar. Och ska jag vara ärlig så föredrar jag en Speedo med energi än så han är idag, det är bara ledsamt att se.

 

Ha en fin Lucia och ät många Luciabullar.
Hepp // Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: