Lilla Speedos Mamma

Kan du kasta ett öga? Tolka ordagrant…

Det sägs att man ljuger i snitt 8 gånger per dag. Dom vanligast lögnerna är : Jag mår bra, Tack, Vad kul att se dig.

Dom 3 vanligaste lögnerna kan jag garantera att min son absolut inte skulle kunna ljuga om. Där låter det istället, Jag mår skit. Tyyyyyyystnad ( här tackar man inte i onödan) och absolut inte vad kul att se dig, nä snarare vad trist att han kom.

Han kan helt enkelt inte ljuga, absolut inte vita lögner. Han förstår absolut inte vitsen med att dra en vit lögn. Varför liksom??? Varför inte säga som det är?

Har sagt till honom någon gång att du kan väll tacka för den goda maten i alla fall. -Varför ska jag tacka för något jag inte tycker är gott? Får jag till svar… Ja han har ju rätt. Men i den goda uppfostran så förskönar man ju en del.-Roligt att se dig tex… Det skulle han aldrig säga om han inte menar det.

Eller den här: – Välkommen in, vill du leka med lilla Speedo.

Nix det låter så här:- Hit är inte du välkommen, ful är du också… Hahaha… det var ju betydligt mer sånt här när han var liten. Han växer och lär sig dom sociala koderna mer och mer. Men han är en obotlig sannings sägare på gott och ont.

Han kan verkligen såga vem som helst vid fotknölarna. När jag för övrigt sa det till han sist så tittade han på mig och sa- Tror du att jag är dum i huvudet eller?

-Va , jag? Näää hur menar du då?

-Tror du att jag skulle såga någon vid fotknölarna? ( Bokstavligt talat).

Att tolka ordagrant kan verkligen ställa till det ohyggligt ibland. Vi säger saker som låter helt galet i öronen på en inom autismspektrat som tolkar ordagrant.

img_6899

Kan du kasta ett öga på spisen? Att tolka ordagrant kan ställa till det 🙂

-Kan du kasta ett öga på spisen? Vadå ? – Ska jag kasta mitt öga på spisen??

– Du kan hoppa över maten idag…. ( Då tog sonen och hoppad över tallriken på golvet, hahahaha)

Eller den här: – Ta nu lite fil. Sonen häller upp en liten klick fil i tallriken och utbrister: – Är vi fattiga eller? Kul familj, här får man inte äta tills man blir mätt… lite fil…

Vi har så många situationer hemma som blir galet roliga ibland när han själv kommer på vad tokigt det blev. Det blir ju bättre och bättre, men som liten hade han nog det otroligt tufft med att hela tiden försöka tolka in det som är normalt för oss. En energi tjuv utan dess like som dessutom gjorde honom trött på eftermiddagarna. Det i sin tur gjorde att han inte orkade med kompisar, träningar…

Kom så väl ihåg när han kom hem från skolan en dag vrål hungrig. Fröken hade sagt till honom att det var rast. Alla andra gick och åt mat. Inte han. Fröken hade sagt rast och inte lunch rast. Envis som en tjur hade han varit på rast själv. Jag i sin tur tyckte att han kunde väll ha fattat att de var lunch rast när dom andra gick… men så var inte fallet. Var en sak sagt så var det, det som gällde punkt slut.

Klurigt det där med autismspektra…

Boka mig gärna för en föreläsning om hur det är att leva med NPF i familjen.

Hepp // Sara

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: