Lilla Speedos Mamma

Julklappar+ADHD+Autismspektra

God Jul lilla Speedo önskar mamma och pappa. Ögonen lyser av förväntan, ska han få det han önskat sig? Han öppnar paketet och där ligger något jag har köpt som lite ”utfyllnad” typ en bok.

Snabbt sätter han sig på plats igen, väntar på att Tomten ska säga hans namn igen. Rättvisa råder i vårt hus. Alla ska ha lika många paket oavsett om det kostar mer eller mindre…..

God Jul Aspie önskar mamma och pappa. Han ler knappt. Går ganska monotont fram till Tomten, tar sitt paket, sätter sig ner och öppnar. Säger inte tack, inte en min visar han. Möjligtvis att vi får höra sen att han hade minsann inte skrivit upp det där skitsaken på sin önskelista. Han önskade ju sig en motorbåt. Ingen motorbåt? Nä då kan han lika gärna vara utan alla skit paket. Han hade inte önskat sig en tröja, NHL spel, bok, presentkort, Håkan Hellström biljetter. Dom där jäkla Håkan Hellström biljetterna kan man ju sälja. IS kommer ju ändå att bomba hela skiten så dit går han inte, PUNKT.

Han har inte ätit julmat med oss på flera år. Han har tagit tallriken OM han ätit och satt sig på sitt rum. Ensam i lugn och ro. Jag har sprungit som en ägg sjuk höna och passat upp.

-Kom ut till oss.. varför sitta ensam? Kom nu! Kom ut och ät! Säg åtminstone tack för julklapparna. Snälla kom ut nu!!!

Men icke. Han har fullkomligt skitit i oss. Han hatar det sociala att sitta och småprata om det inte är på hans premisser. Varför ska han vara glad och tacksam när han absolut inte har önskat sig alla skit saker? Han hade inte önskat sig en tröja, en bok…. Rätt ska vara rätt. Varför heter det önskelista om man ändå inte får det man önskar sig??

Han har haft det väldigt svårt att se tjusningen med det hela. Men förra året hände ändå någonting. Han kom ut till oss. Han åt julmat, småpratade lite. Det var min bästa jul någonsin!!!! Helskotta vad jag var lycklig!

Även om Håkan  Hellström biljetterna var det han önskade sig mest av allt så var det inte ok då. Han hade läst någonstans at IS kunde bomba hela Ullevi just då. Ett perfekt ställe då det var mycket folk, ingen kunde ta sig ut.

Det hela blev till ångest nästan. Han vägrade biljetterna. Jag å andra sidan hade is i magen. Skulle jag sälja dom? Han kunde faktiskt lika gärna vägra gå in när vi kom dit? Men jag behöll dom. Det var det mest magiska ögonblick jag någonsin varit med om rent musikaliskt och känslomässigt med honom.

70 144 personer var på konserten!!!

Bara han och jag gick som en mamma son grej. Jag njöt mer än någonsin att sitta bredvid honom och se hur han njöt. Det var en magisk känsla. Men sen när vi skulle ut därifrån och alla skulle ut samtidigt kom paniken… Tänk om IS smäller nu mamma?

Fy fasiken….. Men vi kom hem!

Så i år har jag gjort lika. Jag har köpt nya Håkan Hellström Biljetter. Samma platser som sist. Vi ska ta med lilla Speedo också. Vi ska njuta även om resan dit kommer att gå upp och ner.

Men så är det.. livet på en pinne med autismspektrat och ADHD. Det förändras… Jag gillar läget nu. Jag köper bara det som står på önskelistan som innehåller rimliga gränser. Ingen motorbåt hahahaha….  Men det blir lite lättare då.

Ha en fin jul, tacket kommer att komma senare. Sänk kraven på en perfekt jul. Kraven är allt för stora för våra barn. Ja, jag har ju barn som har svårt att vänta. Tänk vilken plåga!!! Vänta en hel dag på att den där låtsas gubben till tomte ska komma.

Ha det gott ! // Hepp Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: