Lilla Speedos Mamma

Lilla Speedo har delat ut mat, filtar och gosedjur med Matakuten idag

-Mamma, dom som inte har mat vad får dom mat ifrån? -Mamma, dom som kommer som flyktingar hur bor dom? -Mamma tiggarna får inte dom behålla några pengar i sin skål?

Många många funderingar har han min lilla Speedo. Med ett ADHD hjärta som ibland svämmar över av empati, likväl som åt andra hållet fick jag en idé i veckan.

Jag kontaktade Lasse Wennman på Matakuten i Gävle. Lasse började för 4 år sedan att åka runt till butiker som skulle slänga gammalt bröd. Brödet delade han sen ut till människor som inte har råd med mat eller som behöver lite extra.

Det var för 4 år sedan…. idag är Lasse sponsrad med en egen bil som han kan köra runt till stans butiker med för att hämta upp mat som ska slängas. Lasse fick utmärkelsen Svenska Hjältar miljöpris 2016 och är en sann hjälte!

Så valet blev lätt för mig när jag ville visa lilla Speedo hur andra människor har det. Livet är inte så rättvist.

Vi startade med att möta upp Lasse på Lidl. Där fick vi komma upp på lastkajen och sortera  bröd, frukt, grönsaker, kött, fisk mm i olika lådor.

Sen åkte vi till lilla Speedos fritids och lämnade  Yoghurt. Gissa om dom som var på skolan blev förvånad när lilla Speedo kom med leverans:) Han var så glad och jag lovar att där växte hans självförtroende flera meter.

Efter det åkte vi upp till ett ställe i stan där det bor många invandrare som tyvärr inte har det så lätt. Vi kom åkandes med bilen som det står Matakuten på och det tog inte ens en minut så kom det folk som alla kände Lasse.

Vi packade ur alla lådor med mat. Jag och Lasse packade påsar med mat åt dom som kom. Bröd, frukt, grönsaker, yoghurt mm…. Det var som att komma till en annan värd. Mina tårar brände bakom ögonen när mammor med små barn mötte upp med värdens leende och tackade stort. Jag lovar det gör gott för en själv att kunna vara med och ge.

När lilla Speedo fick en kartong gosedjur att dela ut till barnen som kom från Ica Maxi trodde jag på allvar att nu störtbölar jag snart, hahaha….. Han stod där rak i ryggen och med glädje delade han ut till alla barn som kom. Vilken glädje!!!!!

Bästa känslan var ändå att dela ut mat tyckte lilla Speedo och det bästa han fick lära sig var att man inte ska slänga mat. Det misslyckades redan ikväll tyvärr när han inte orkade smörgåsen och det dåliga samvetet kom.

Vi han en sväng förbi med varmt och gosigt täcke sponsrat från ett hotell i stan till stans emigranter som sitter och tigger utanför butikerna. Det måste vara fruktansvärt kallt att sitta där hela dagarna.

Summa sumarum av den här roliga och lärorika dagen var ändå som Lasse sa: Lilla Speedo man ska aldrig prata illa om någon. Om man är en snäll människa så tror jag att man får det tillbaka från andra.

Kloka fina ord som avslutar en dag som lilla Speedo inte kan sluta prata och fundera om.

Själv var jag tvungen att dra ett styggt zumba tonings pass för att rensa huvudet av alla intryck idag, hahaha…. Ja eller för att få energi att höra hur lilla Speedo pratar så det skaver i öronen.

Lite kan göra mycket!

Att som barn få se att livet är olika ger nog en bra trygghet. Jag tror ärligt att det här kommer lilla Speedo minnas längre än vad han fick för Xbox spel  som 10 åring.

Ha en skön kväll, för det har vi…. vi njuter av vad vi har och att vi har fått äran att följa med Lasse Wennman idag. En av dom absolut bästa dagarna själsligt som kommer att sitta i mycket länge. Tack Lasse!!!

Godnatt och Hepp // Sara

img_6849

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: