Lilla Speedos Mamma

ADHD= känner av stämningar,dofter…

image

 

Lilla Speedo satt i soffan igår kväll….

-Mamma du vet jag tycker att xxxx luktar så konstigt. Typ som en kissbubbla blandat med rutten bajskorv. Undra om ingen annan känner den doften?

What? Vad säger du? Så får man ju inte säga , säger jag.

-Ok , men jag säger det inte högt, jag tänkte bara, att här kommer kissbubblan och då var jag tvungen att springa därifrån. Det luktade bläääää……

Alltså det där med dofter och ADHD. Han kan känna på mils avstånd om det är något på spisen han inte tycker om.

Han har svårt att tugga kött tex, speciellt rullader… han tuggar , tuggar och tuggar tills det kommer ut en liten hård boll. Han hatar doften av rullader.

Dåliga andedräkter är en annan sak han är expert på. Han är verkligen hyper känslig för dofter… han kan tycka att det blir så där oroligt i kroppen och känna en enorm olust.

Samma sak med personkemi. Han hade en gång en resurs i skolan som han gillade skarpt. När hon sen slutade pga sjukdom och en annan resurs kom blev det kaos.

-Hon gillar inte mig mamma sa han efter 2 dagar. Om jag ska vara ärlig så var det nog så. Han känner av stämningar direkt. Med andra ord super känslig om något inte känns bra.

Nu har han däremot en resurs som han höjer till skyarna! -Mamma du vet att J han är nog min bästa vuxna kompis❤. Han förstår mig och hjälper mig när jag behöver. Kan vi inte bjuda hem han en kväll på fredagsmys?

Hahaha…. skulle se ut det! Bjuda hem resursen på fredagsmys. Men en god tanke och med dom orden förstår jag hur mycket han betyder för lilla Speedos trygghet. Som sagt han känner direkt om känslorna är äkta eller på ” spel” för att vara artig.

Sitter här och ler just nu, när han sitter med en av sina bästa vänner. Även han med ADHD.

-Jag kan bajsa med ansiktet säger en.

-Jag hatar stickiga kläder och lapparna säger Speedo.

-Jag hatar lapparna i kalsongerna säger kompisen.

Sen spelar dom vänd 10:an. Blir lite osams och sen sams igen. Underbart! 2 super killar med lika stark vilja. Dom skrattar så dom kiknar hysteriskt för att nästa sekund bråka om man har en 7:à eller inte, Hahaha…

Älskar att sitta och lyssna. Små ler och tänker att dessa 2 killar kommer att gå hur långt som helst bara ingen luktar kissbubbla.

Boka mig gärna för en föreläsning om att leva med NPF i familjen❤

Hepp Sara

 

 

  1. Hanna

    Stor igenkänning 😂

    Funderar på att adoptera vår sons resurs, så att han för alltid blir en del av S liv 💖 Låter väl inte alls sjukt 🙈

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: