Lilla Speedos Mamma

Önskekost!

 

För Lilla Speedo fungerar inte tillvaron i skolan alla dagar. Han har svårt att äta lunch i skolan och han är extremt känslig för mat han inte gillar. Han har svårt att äta kött och tuggar och tuggar tills det kommer ut en liten hård boll av fibrer.

Vi har haft med extra yoghurt till skolan, smörgåsar, riskakor, energibars mm…. Han får ofta gå iväg med sin resurs och äta lite extra för att fylla på energin på eftermiddagen. Det är som om ”bensinen” på en bil tar slut. Han kan inte starta.

Motorn går på tomgång och hur mycket han är försöker gasa (koncentrera) sig så går det inte.

Kosten är ju oerhört viktig. Han blir lätt låg av blodsocker fall. Jag kan villigt erkänna att jag har både haft kanelgifflar och choklad i väskan när det dippar. Jag vet, inte det klokaste för den energin går snabbt slut, men det kan rädda en timme eller två. Å vad gör man inte när ett utbrott ligger i görningen? En kanelgiffel? Ojojoj… dom har räddat oss många gånger.

Undra om man kan söka vårdbidrag på kanelgifflar? Hahahaha….

Nu hör saken till att lilla Speedo orkar inte med skolan på dagarna. Det händer ofta efter lunch att orken är totalt borta. Så på senaste besöket hos BUP så kom vi överens om att prova önskekost. Jag trodde det bara fungerade på kommunala skolor, men det gick.

Han som tidigare inte har velat sticka ut med annan mat blev nu överlycklig. Första dagen han kom till skolan fick han pannkaka. Han åt!!! Han var riktigt pigg när jag hämtade i skolan.

På fredag skulle han få hamburgare med bröd. Tänk er själva… Om ni inte mår riktigt bra. Matlusten vill inte infinna sig. Visst är det lättare att stoppa i sig något som man gillar och tycker om än något man inte gillar så mycket.

Det är ju egentligen helt fantastiskt att den möjligheten finns. För om kroppen får sin bensin så orkar man ju lite till, kanske enda tills skoldagen är överJ.

Så med små medel, förståelse och lite extra omhändertagande kan faktiskt min lilla Speedo klara sig mycket bättre. Han kan få chans att på sitt härliga kreativa sätt utforska och ha ork.

Boka mig gärna för en föreläsning👌🏻

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: