Lilla Speedos Mamma

Han tror att det är föräldrars fel att barn får ADHD, Tourettes, Autism. Fel fel fel….

I dagens Gefle Dagblad kan man läsa en artikel om att ADHD, Touretts, Autism mm orsakas av föräldrar som inte ger sina barn ett kärleksfullt hem. Till dig Kurt H som inte ens vågar stå med ditt namn i artikeln kan jag bara säga fy skäms på dig!!!!

” Därför tror jag, att det oftast är familjen där barnet växer upp som genom sin behandling av dem, gett problemen som utlöst symtomen som läkare så enkelt klassar som ADHD, Aspergers, Tourettes, autism, tics med mera”

Citat Kurt H

Jag blir så arg att det ryker ur öronen på mig. För just såna som dig gör att våra älskade barn med sin funktions nedsättning hamnar i dålig dager. Till dig Kurt kan jag bara säga att jag älskar mina barn. Dom har ett kärleksfullt hem. En trygg miljö, ett bra socialt nätverk av släkt, familj, vänner , skola.

Artiklar som din idag gör att det skapas oförståelse. Du har ingen kunskap. Att som barn eller vuxen kämpa med tex Touretts som är ofrivilliga rörelser och ljud har ingenting med ouppfostrade barn med brist på kärlek att göra.

Att kämpa med att passa in socialt och att kunna läsa av sociala koder inom autismspektra har heller ingenting med dåligt föräldraskap att göra.

Att inte kunna koncentrara sig pga ADHD och att alltid känna sig missuppfattad är inte heller pga dåligt föräldraskap.

Många med dessa diagnoser är däremot driftiga, kreativa, kärleksfulla, helt otroligt fantastiska individer, men som ofta behöver hjälp med att förstå sina olikheter. Som min lilla Speedo säger:

-Mamma jag vill ha medicin så att jag kan tänka och få lite lugn och ro. Det är helt galet bra att kunna sätta ord på sina känslor som barn. Det Kurt H betyder att han har mer kunskap om ADHD än du har, trotts att han bara är ett barn. Ett barn som har ett kärleksfult hem. Är älskad av sina syskon och sina föräldrar.

Men det är krävande ibland Kurt H. Det är tufft att orka som förälder när såna som du ska förklara för oss som kämpar på. Såna ord som du skriver idag gör att många föräldrar gråter av uppgivenhet, trötthet, maktlöshet. För när man känner att man har fått ett fungerande liv, när man fått hjälp och stöd. Då kommer det en sån här insändare. Som en smäll i magtrakten, pang!

Jag vill påstå att vi föräldrar som fått dessa underbara speciella barn har massor med kärlek att ge. Man kan inte dra alla över en kant som du gör.DSC_0681

 

Läs Kurt H insändare här.

ADHD är någonting som blivit mycket populärt att diskutera på senare år. Och framför allt för läkare, som inte har en aning om vad barnets problem egentligen handlar om. De ställer gärna olika diagnoser, som passar till barnets olika symtom för att tillfredställa föräldrarna.

Det har till och med gjorts en stor studie, (som presenteras i The Lancet Psychiatry) som bekräftar att personer med ADHD har små förändringar i hjärnan. Liknande skillnader i hjärnvolym finns också vid andra psykiatriska rubbningar, framför allt vid svåra depressioner, säger artikelns författare Hoogman.

Hos barn och ungdomar är förändringarna mer tydliga än hos vuxna. Forskarna tror därför att det beror på en utvecklingsfördröjning av vissa regioner i hjärnan. Därmed föreslår de att ADHD är en hjärnrubbning. Ja visst kan det vara så. Men inte har de forskat för att få reda på varför barn som får en ADHD-diganos har fått en utvecklingsfördröjning.

Säga vad man vill men barns problem kommer hemifrån. Ingen tar reda på hur barnet har eller har haft det i sitt hem från att de föddes.

Det har gjorts en annan studie på Washington University School of Medicine. Där fann man att det är mycket viktigt med kärlek, uppmärksamhet och tillgivenhet för ett barns hjärnutveckling.

En upptäckt man gjorde, var att tillgivenhet ger bättre utveckling av hippocampus. Den del av hjärnan som är viktig för stresshantering, inlärning och minne. Specialisterna i denna studie kunde flera år senare konstatera genom magnetröntgen på barnen som deltagit i studien, att de som behandlats med tillgivenhet hade mer utvecklade hippocampus i jämförelse med de barn som inte fått lika mycket kärlek.

Det finns hem där det råder total kärlekslöshet, kränkning och mobbning av barn! Försummelse och utanförskap, att inte duga som man är, utan bli psykisk misshandlad i sitt eget hem. Detta är någonting som sätter djupa spår i hjärnan och ger sår i själen på ett barn och det går aldrig bort.

Och det hemska är att ett barn kan inte berätta för någon hur de har det hemma, hur de känner sig och hur de mår. De måste vara tysta och lojala mot dem de bor hos. Det kan få stora oanade konsekvenser annars. Det vet de!

Därför tror jag, att det oftast är familjen där barnet växer upp som genom sin behandling av dem, gett problemen som utlöst symtomen som läkare så enkelt klassar som ADHD, Aspergers, Tourettes, autism, tics med mera

Kurt H.

Boka mig gärna för en föreläsning om hur det är att leva med NPF i familjen.

sara@lillaspeedos-mamma.se

 

 

 1. Lars Melin

  Sara, det här ska du publicera i tidningen, som ett svar till ”en okunnig”

  Mamma o pappa och säkert från alla andra föräldrar som kämpar på !!

  Skickat från min iPad

  Gillad av 1 person

 2. Martina Gustavsson

  Hej! Ord kan inte beskriva hur ledsen jag blev när jag läste vad den här mannen har skrivit. Och bestört och rädd inför vilken människosyn som präglar hans åsikter och att det sprids med tidningars trycksvärta. Hans ord borde inte stå oemotsagda. Du har en gåva att uttrycka dig i ord och insikter från en självupplevd verklighet och om du inte redan gjort det, eller om du känner att du har styrka och orken så har du mitt helhjärtade stöd att bestrida hans åsikter i samma tidning. Sedan tror jag fullt ut att människor som inte delar sitt liv med barn som har diagnoser är de som kan ha åsikter som den här mannen. För hade de delat livet med dem så skulle de förstå….. Kramar och styrka till dig ❤️💪 // Martina Gustavsson

  Skickat från min iPhone

  Gilla

  • Tack Martina!
   Ja man blir ledsen, upprörd, besviken… man finner inga ord. Samtidigt som man inte ska ta åt sig så kan jag inte låta bli att reagera.
   Jag har gjort en anmälan till DO. Jag har mailat tidningen. Tack för din support👌🏻//Sara

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: