Lilla Speedos Mamma

Konsten att koppla med ADHD i huset….

IMG_1546Ibland när det varit för mycket med lilla Speedo så bara känner man att man behöver vara själv.

Jag har under åren blivit världsmästare på att kunna koppla av  micro lite…  i små stunder. Förut innan jag lärt mig strategier så kunde ett utbrott från honom göra mig irriterad en hel dag.

Det kan ju verkligen svänga här hemma. Ena stunden pigg och glad. I nästa arg och uppgiven med ett humör som exploderar, till att allt ska ske NU!

Ofta går det bra, man lär sig under tiden att hänga med liksom, hur man får anpassa så tillvaron går ihop.

Så det gäller att hitta dom små stunderna. Som nu… barnen sover. Jag vaknade tidigt för jag tänkte städa.

Men i stället kröp jag ner under en filt på altanen med en smoothie, en kaffe och en bok. Städa kan jag göra när dom är vaken… men läsa en bok tidigt på morgonen. Underbart!!

Ett annat litet tips när jag inte hinner träna är att köpa hem lite hantlar, kettelbell och en skivstång. Pang 💥så har du allt du behöver.

Jag är så smart att jag har det i tvättstugan för vem går ner frivilligt dit? Hahaha….

-Barn…. mamma går bara ner i tvättstugan och viker tvätt och stryker lite… ( Hahahaha) . Sen hinner man det effektivaste passet på 30 minuter… helt själv💪🏻!

För en sak är säker å det är att lilla Speedo aldrig skulle släppa iväg mig själv för att jag skulle få åka och träna.

Det är just dom små stunderna när man kan koppla av som ger energi och återhämtning.

Lås in dig på toa i 20 minuter… helt acceptabelt om pappan i huset gör det medans vi mammor förväntas vara klara på 3 minuter…. Hahaha… varför är det så?

När jag levde med barnens pappa så kunde han lätt bara åka iväg. Då menar jag inget illa med det utan varför är det sån skillnad? Utan att bli ifrågasatt liksom. Om jag åkte iväg var det tusen frågor från barnen – när kommer du hem? Vad ska du göra? Eller så fick man ett barn med sig. Man han liksom aldrig få den där micro vilan.

Idag är jag mån om att hitta dom små stunderna. Som en vän sa:

” Det är så viktigt att när man kommer hem bara kunna sätta sig i 15 minuter. Koka en kopp kaffe och bara sitta ner själv”

Omöjligt för mig tidigare, jag lovar!!! Men man lär sig. Å hittar man dom små stunderna och tillåter sig att allt inte är perfekt, så minskar du risken för att själv bli utbränd pga allt som händer med barnen.

För den stressen som förälder till barn med NPF är galet hög. Man är alltid på tå, man har alltid eller för det mesta redan plan A, plan B klara om utifall….

Läste att över 85% av föräldrar till barn med tex ADHD, Aspbergers har varit sjukskriven pga kopplingar med barnen och situationen.

Det är ju galet mycket!! Jag har själv varit där för 10 år sedan. Men man lär sig om man är villig att jobba på det. Om man väljer att se det positiva.

Så lova dig själv att bli bättre på det❤️. Ingen tackar dig när du gått in i väggen… Hur skulle barnen klara sig utan dig? Vare sig du är mamma eller pappa…

Ge dig själv det… några minuter själv.

Ha en fin fin dag!

Boka mig gärna för en föreläsning om hur det är att leva med NPF i familjen.

Hepp// Sara

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: