Lilla Speedos Mamma

Föreläsningar…. tänk att det kunde vara så roligt!

Hej på er! Fredag, det är fredag och jag är på super skönt humör. Igår kväll satt jag med Andreas Tano och skrev på en föreläsning om att leva med ADHD och att hamna i familjehem. Kontra mina barn som det har gått bra för. Hur kan det liksom gå snett när man har en familj som gjort allt det där vanliga…. Åkt på semester, bott bra, åkt till Astrid Lindgrens värd och sen bara ” poff” så raseras allt och barnen hamnar i kläm.

Som i Andreas fall att hamna på familjehem. Alltså jag skriver det igen…. att sitta och lyssna på honom när han berättar om sitt liv. Det är häftigt att en sån ung kille kan göra det så galet bra. Man får lite knottror på armarna:) Hahahaha….. att han sen har talets gåva. Jisses han kommer göra det här bra. Lilla Speedo blev ju alldeles till sig…. Han har verkligen någon att se upp till där. Kan ofta fråga: – Mamma, berätta lite om Andreas när han var liten, kunde han bli lika arg som mig? Hittade han på roliga saker? Berätta om hur han hamnade i familjehem. – Mamma kan han inte komma hit så jag får busa…

Tänker att det är viktigt för barn att ha förebilder. Andreas är en grym förebild för många ungdomar och barn. Att visa att det kan bli så bra med rätt förutsättningar. Att hamna i familjehem är inte negativt, det kan verkligen vara räddningen till ett bra liv. Tänk vad många vilsna själar det finns? Många ungdomar som dels har en diagnos som dessutom hamnar i familjehem. Livet kan bli så bra ändå.

Det var i går det, idag har jag suttit och förberett en föreläsning för 5 klöverns pedodontister alltså för dom som arbetar med tandvård för barn med speciella behov. Eftersom jag själv arbetar inom tandvården så brinner jag lite extra för alla barn som har speciella behov… tex Autismspektra, ADHD, Touretts, Utvecklingstörning mm… Jag vet ju själv hur viktigt det är med förberedelse. Det kan ju verkligen vara A och O för att komma iväg till tandläkaren eller till frisören… ja ni vet ju säkert hur det är?

Ska bli så himla roligt att få inspirera tandvården till ett mer lågaffektivt bemötande och att kunna förklara, att det tom ibland behövs tid att bara få komma och titta innan man kan ta och lägga sig i tandläkarstolen. Att få föreläsa hur det verkligen kan vara som förälder när barnen vägrar åka iväg på tex ett tandläkare besök. Varför det finns mer återbud eller uteblivande hos barn med NPF.

Vad gör man när barnet vägrar gå iväg? Man kan ju inte tvinga och bära iväg ett barn. Nä… här gäller det att förklara noga gärna med en vinst i slutet. Ofta är barn med NPF väldigt motivations bundna , det ska alltid finnas en fördel med för att man ska utföra en obehaglig uppgift…. Inte för alla, men ofta.

Ha en fin fin dag  och boka mig gärna för en föreläsning om att leva med NPF i familjen.

 

Hepp // Sara

sara@lillaspeedos-mamma.se

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: