Lilla Speedos Mamma

När livet ler igen ❤️ ADHD-NPF-livet

C62F99C6-9305-4375-9F65-986910865424Ett av det tuffaste året jag haft börjar att knytas i hop….ett år som ineburut barn med speciella behov, ångest, skilsmässa, glädje, frustration, nya vänner, utveckling och utbildning allt i en jäkla blandning….

Igår hade jag mitt sista möte med min terapeut som jag gått hos i över 6 månader. När jag kom dit första gången kan jag villigt erkänna att jag kunnat kasta in handduken. Jag mådde verkligen inte bra….. nu kan jag blicka tillbaka på det tuffaste året jag någonsin haft.

Jag trodde aldrig att jag skulle säga det… men jag är glad vad jag genomgått på gott och ont. Arbetsmässigt, privat och på alla plan….

Som tur är så är jag en obotlig optimist och vet att när det är som sämst, då kan det bara bli bättre.

Anntingen lägger jag mig ner och deppar ihop eller bestämmer mig för att göra en förändring.

Förändringen för hela familjen, för barnen och mig själv.

Idag hade jag min sista träff med min livs och karriär coach… hon som jag mötte samma dag som skilsmässan var ett faktum. Herrejösses hon har peppat och lyft mig. Inse att jag måste nå botten med allt för att komma upp på nytt.

Med barn som som kräver extra så krävs det också extra omsorg vid en livs förändring. Jag kan villigt säga att jag offrat mycket för barnen. Men också lärt mig att ta hand om mig själv.

För om inte jag tagit hand om mig själv så skulle kraschen blivit större än den blev… Jo jag grät i 4 veckor, men jag bestämde mig också för att jag skulle klara allt själv.

Jag skulle klara huset jag har kvar, jag skulle fixa allt kring barnen, jag funderade vad jag fick energi av, vad jag gav energi av….. vad som tog energi och valde bort en del saker i mitt liv.

Vilket resulterade i att jag har gjort mer roliga saker nu än på mycket länge.

Jag kan med stolthet säga att jag lätt kan tacka nej till det jag inte vill. Jag har blivit en tuff förhandlare vad gäller huset med försäkringar, abonnemang mm….

Jag känner mig mer självsäker än jag gjort i mina 43 år och jag har träffat en alldeles fantastisk människa som får mig att må så där galet bra igen…..

Föreläsningarna rammlar in och jag gör det med glädje! Jag kan verkligen relatera till mitt liv med många andras.

Jag tror, bara tror att det krävs extra allt av oss föräldrar som har barn med extra allt…. jag tror att det är större risk att föräldrar med barn som har NPF skiljer sig. Vi utsätts för en påfrestning som andra föräldrar inte har.

Bara för att vi får barn med ADHD- Autismspektra – Touretts mm så föds vi inte med extra tålamod och extra förståelse för det, även om man önskade att så var fallet….

Jag säger med det att det är INTE barnens fel att vuxna separerar. Jag menar att det behövs sättas in stöd och resurser i tid.

Familjer behöver hjälp, avlastning, uppmuntran….. alla har okunskap i början. Det hade även jag.

För hur ska man som förälder kunna veta allt om hur man ska förstå sina små älsklingar ? Pedagoger går utbilningar…. läkare och lärare likaså… men vi föräldrar får dom i vår famn och det räknas iskallt med att VI ska förstå våra barn, göra rätt, uppfostra rätt, vara goa glada föräldrar och leva i det gyllen rosa kärleksmolnet…. precis som alla andra normala Familjer❤️….  när det Igentligen är kaos.

Många funderingar ikväll❤️

Men just nu ska jag bara njuta av den sköna känslan som infunnit sig.

Boka mig gärna för en föreläsning om att leva med NPF i familjen.

 

 

 

  1. Anja

    Underbart o höra att du hittat glädjen med livet tillsammans med våra ljuvliga unika barn 🙏🏻
    Har själv gått igenom en sån runda ( skillsmässa , nytt jobb , nya utmaningar med vår snart 11åriga goa son samt hittat en vän som betyder allt ) och när man väl hittar sig själv i allt slit då växer man .
    All lycka 🙏🏻❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: