Lilla Speedos Mamma

Le fast du är arg, det går lättare då:-)

Lördag och jag har arbetat min lördag. Många frågar hur jag får ihop tiden med 3 barn, heltidsjobb och föreläsningar. En underbar man som bor 14 mil härifrån och en hund.
Svaret blir: Har du roligt på vägen så går allt.
Just nu känns det verkligen som om jag är inne i ett skönt stim, jobbet går bra med en massa roliga utvecklings möjligheter, föreläsningarna ramlar in och i skrivande stund har jag 10 föreläsningar inbokade fram till Maj.
Det ger mig energi, att få sprida kunskap om ADHD, Autismspektra, Ångest och Touretts mm… Det finns inget så härligt som efter en föreläsning och någon kommer fram eller hör av sig. Ofta säger dom samma sak.
– Jag känner igen mig, tack för att jag inte känner mig ensam i allt det här.
För det är precis det man gör som förälder. Man känner skam att inte kunna uppfostra sina kära barn som verkar leva ett eget liv med utbrott, skrik, tjat, vägran, låsningar, feltolkningar… Man håller på att gå under visa gånger.
Jag har så många idéer som jag vill göra. Skriva en bok, Podda, Vlogga, föreläsa…..
Men däremellan jobba, ta hand om barnen och bara vara mamma. Sen jag separerade har jag dessutom träffat värdens underbaraste man 14 mil härifrån.

Så pendla och åka tåg har nu blivit min tid för återhämtning. Att sitta på tåget med en ljudbok eller bara vara… Underbart!!!

Tänk att få träffa någon som dessutom förstår lilla Speedos ADHD och ångest ❤️Lyckan är obeskrivlig!
När livet liksom rullar på så uppskattar man tom dom små stunderna man får vara helt själv.
Så igår kväll plockade jag fram snöslungan och jag kom på just då varför varje man älskar att köra snöslunga 😂Barnsligt roligt när snön sprutar iväg och det blir rakare kanter än en linjal hahaha….

788D237D-2E13-4F08-AD05-4183D9E69ED5.jpeg

Om jag nu var man och hade en kvinna så skulle maten stått på spisen och puttrat när jag kom in, men icke sa nicke. När man bor själv och jag var helt själv hemma så blev det ett glas rött, en chipspåse salta chips ( Jag hade tränat hårt på gym tidigare så helt ok) och en hink med AJAX.

Musiken på hög volym och jisses vad trevligt jag hade.
En sån sak skulle jag ju aldrig uppskattat om jag levde ett ”normalt” liv.

Tidigare hade jag städerska varannan vecka för tid fanns inte ens till städning. Konstigt hur livet ändras liksom.

Egentligen mindre tid nu eftersom jag lever själv, men på nått sätt så har jag mer tid till att göra roliga saker…. Fattar inte.

Förut kunde jag knappt ha tid att hälsa på vänner. Nu pendlar jag hejvilt, tränar och arbetar.

Det är så sjukt viktigt att få livet i balans. Om man har det tungt hemma som många av oss har så är det ännu viktigare att ha det bra på jobbet. Om man har det tungt på jobbet så är det viktigt att ha det bra hemma. Att ha det bra hemma kan man försöka att påverka, men det går sällan helt med våra impulsiva kreativa barn. Det tar på krafterna att försöka ligga steget före, att aldrig riktigt veta om det lyckas idag det som är tänkt eller om det totalvägras…

Just nu upplevs ångesten som värsta fienden, mycket värre än själva ADHD. För stunden känns ADHD som en piss i Mississippi jämfört med ångesten som han har.

När den osynliga väggen står ivägen och han knappt kommer till skolan, eller när den där ohyggliga väggen kommer mitt under lektions tid…. får man svära? Isåfall gör jag det nu… Fy F……N för ångest.

Man vill så gärna hjälpa❤️ Man peppar på, kör kbt liknande metoder. Det är inte farligt, du klarar det…. vi kramas, vi pratar….

Vad är rätt vad är fel? Pushar man för mycket? Kan ett barn bränna ut sig av krav? Av ångest?…. Av att kämpa mycket hårdare att man tillslut blir likgiltig ? Deprimerad? Utan kompisar…

Vi tar all hjälp vi får. Jag känner mig också tröstlöst hjälplös ibland. Men nog så viktigt att jag nu mår bra, så att jag har orken att hjälpa, stötta och bara vara mamma. Så att vi orkar skratta mitt i allt elendä med ångest.

Mellan allt så mår han ju bra. Ska börja rida och jag är 100% säker på att det kommer att hjälpa till ett bättre mående.

Nä, nu ska jag snöslunga igen! Det var ju så vansinnigt roligt 😂😂.

Sen förbereda en god fiskfond, vispa en god aioli och låta min egna gryta puttra på spisen👌🏻.

Trevlig helg, och du…. Glöm inte att le fast du är lite arg, det går lättare då.

Boka mig gärna för en föreläsning om livet med NPF i familjen.

referenser: Svenska kyrkan, anhörigstöd i Sandviken och Ockelbo, ängsullsgården Gävle komun, Studiefrämjandet Gävle, crazy fest mm….

H

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: