Lilla Speedos Mamma

Mocka hästskit och pranka mamma:)

Ibland slår det mig hur svårt tom jag har att förstå lilla Speedos svårigheter. Att han har det tufft och att jag själv kräver mer av honom, bara för att andra säger en sak…

Ett exempel var i helgen. Han hade turen att få rida. Stolt som en tupp skrittade han runt. Han borstade hästen, sadlade med hjälp och ledde ut hästen rak i ryggen och stolt….

Han hade bestämt sig för att mocka och göra fint.

Just det…. mocka var det…

När han ridit klart i ridhuset och hästen gjort nummer 2 i en stor härlig rykande hög så sa han i ridhuset på skoj att den som ridit får mocka upp bajset i ridhuset. Jo det är ju sant också…. klart man måste ta upp efter sig även i ett ridhus.

Precis där och då blev svaret klockrent: Nä… det har ingen sagt att man måste göra!!!! Det är inte min häst!!! – Jag måste lära mig att mocka på ridskolan, jag gör det inte!!!

Jag försökte förklara så bra jag kunde att självklart mockar man upp efter sig.

Han blev galet arg, jävla kärring och idiot fick jag höra, ingen har sagt att man måste göra det! Jag andas…. hämtar en gaffel och börjar att mocka själv. – Titta nu hur man gör, så här gör man. Jag mockade och visade. Han stod bredvid förnärmad och arg över att vi alla sa till honom att så gör man.

Så kom det…… – Mamma, så här arg blir inte du hemma.

Nä, de har han ju rätt i, för hemma hinner jag ofta berätta och förbereda. Ingen visste ju att man skulle mocka i ridhuset och vi sa det på skoj, men för han blev det blodigt allvar. Arg var bara förnamnet. Han hade förväntat sig något annat.

Det är ju vanligt att hamna i sånna situationer, för man kan ju omöjligt kunna förutspå vad som ska hända, och inte trodde väll vi att hästen skulle bajsa just då, hahahaha…..

När man är bland folk så är det ju så himla lätt att haka på. Jag skulle ju kunnat ta honom åt sidan och förklarat lugnt. Men läget var liksom inte rätt. Jag ältade på om att man måste göra rätt efter sig när man fått låna och rida på häst. Nu var det snabbt något i magen, kanelbullar, chips, kexchoklad vad som helst!!!! Bara han fick något i magen… Jo man får ha kanelbullar i väskan som en räddande i nöden grej 🙂

In i bilen och iväg. En kexchoklad i magen och allt blev lugnt ett tag. Herrejösses vad svåra sånna situationer blir i bland. Han som älskar att pranka och skoja om saker kan gå i taket om han blir utsatt själv, om han inte är med på det själv…. Han kan ju upplevas som en riktig spjuver…. men när det blir mot honom…. Ojojojoj…. gud förbjude den tanken ibland.

Jag skulle också kunnat gjort annorlunda. Vinsten nu är att nu vet han att man ska mocka nästa gång i ridhuset. Då kommer det inte bli en diskussion.

Idag har han prankat mig hela dagen. Allt ifrån att hissa upp en pirat flagga i flaggstången, till att slänga på kondomer på bandet hos ica. Med orden: – Mamma, gör inte slut på dom där så fort hahahahaha…… SKIT unge!!! Slängt i en LÅDA kexchoklad när jag veckohandlade till att hänga upp en mjölk fylld kondom på brorsans rum….. hur ska man hinna med att hindra allt? I går dunkade han till mig med en petflaska i ryggen framhoppande bakom en vägg samtidigt som jag skriker rakt ut och en kompis filmar…

Ja…. livet är rätt roligt:) Men skört om det missuppfattas eller feltolkas….

Boka mig för en föreläsning om att leva med NPF i familjen.

Hepp // Sara

sara@lillaspeedos-mamma.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: