Lilla Speedos Mamma

WOW!!!! Idag har jag fått tillbaka min son♥️

ADHD och ångest har styrt vår tillvaro länge nu… en ångest som ibland har gjort att han legat på golvet och gråtit för att ångesten varit så jobbig.

ADHD är ingenting i jämförelse mot ångest…

Det är sån sjuk maktlöshet jag känt när han mått som han gjort. Vill bara ta över allt han känt, men det går ju inte…. jag kan bara lindra med kramar, närhet, kärlek och förståelse.

Vi har kämpat. Vi har pratat, gråtit, det har varit skolvägran och snudd på hemmasittande. Ingenting fungerade som det ska… vissa dagar bättre, andra dagar katastrof .

Allt hänger på en skör tråd. Det gäller verkligen att hitta balansen. Att han känner sig trygg, att han vet vad som gäller en tid framåt och det behövs uppmuntras!!!!!

Han har börjat att rida och kan koppla av på hästryggen. Han blir ofta väldigt bra på det han testar. Allt ifrån ridning, skytte, slalom , cykling, trolla mm…. en av hans stora fördelar.

Han gör framsteg i allt ifrån att han jobbar i mapp system på skolan. Får enkla uppgifter och få, för att han ska känna att han klarar av det. Att han inte känner för mycket press.

Det gäller att gå varsamt fram.

Vi fick en orosanmälan från skolan & tro mig. Jag var helt med på att dom skulle göra den. Min förhoppning just då var att få hjälp när jag gör allt jag kan som mamma. När jag inte kan göra mer själv. Allt för att jag vill hjälpa min son♥️

När skolan ändå inte fungerar, jag gjort allt… vad mer kan man göra???? Man ropar efter hjälp från alla instanser… ändå kan ingen. Det var tvärlåst.

Jag kände mig ändå trygg i att jag gjort allt i min makt… men nu ville jag ha stöd och hjälp. För ibland behöver vi det alla.

Sjukvården kunde inget mer göra, inte så länge han inte var självmordsbenägen… jag höll på att explodera inombords😢. Inga enskilda samtal finns till barn.

Skolan hade gjort allt dom kunde och tro mig dom är bra🙌🏻👌🏻. Vi testar nya grejer och samtalar och har möten ofta. Helt fantastiska!!

Vad tar man till då? Jo man gör en oros anmälan för att han inte är i skolan. För alla barn har RÄTT till skola och då måste det anpassas.

Det blev intervjuer och socialtjänsten som gjorde intervjuer valde att inte starta utredning. En oro betyder att vi är oroliga för lilla Speedo. Inte att man är en dålig förälder. En oros anmälan måste göras så att en myndighet som socialtjänsten kan sätta in resurser.

Jag har gjort rätt, jag har gjort allt jag kan som mamma. Det fanns ingenting att göra anmärkningar på mig som förälder. Jag har gjort allt och massa mer… rätt skönt att få höra det. Att jag gjort allt på bästa sätt…. Men vem tar på sig ansvaret om min son?

Socialtjänsten menar att skolan och Bup behöver sätta in mer åtgärder. Jag som förälder har gjort rätt och utnyttjat alla insatser som erbjudits. Jag anser att skolan och Bup har nog gjort det mesta dom också….. Men lite till kanske går…??

Känner mig ändå stark. Jag har mer kunskaper än många andra föräldrar inom NPF.

Bara ordet socialtjänsten låter hemsk i mångas öron. För mig betyder det kunnig personal som ofta sitter på stora kunskaper och som dessutom kan trycka på för mer hjälp som myndighet. Socialtjänsten har jätte mycket bra utbildningar för föräldrar och anhöriga.

Jag har slitit dag som natt. Suttit uppe på kvällar med en ledsen och orolig son♥️

Men nu i en vecka så har det vänt 🙌🏻.

Skolan idag har gått jätte bra! Han har bara ringt mig 5 gånger idag och då var det för att berätta vad bra det gått♥️❤️♥️❤️.

Jag är så galet sjukt lycklig ikväll. Vi firade med sockermunkar.

Socker munkar är favoriten!!!

Stora high fiven och stora kramen.

Tänk att något som andra föräldrar tar för givet gör mig så galet lycklig🙌🏻😊.

Så här sitter jag med ett fånigt flin på läpparna. Det känns som om jag har fått tillbaka min son ♥️. Den goa glada, charmiga, underbara, han som skrattar så att ögonen rynkas och glittrar✨✨.

Fasen vad jag är GLAD i kväll! Även om det kommer att komma bakslag. Vi är på rätt väg… det finns hopp ur den där förbaskade ångesten.

Boka mig för en föreläsning.

Hepp//Sara

Direkt Mail

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: