Lilla Speedos Mamma

Impulskontroll/ ADHD

Jisses Amalia igår höll jag på att få hjärtklappning när min lilla Speedo cyklade ner till sjön för att ta ett kvällsdopp.

Går där och pratar så ser vi hur han tittar åt ett håll och sen rätt ut i gatan!!! Herregud, skulle det kommit en bil skulle det säga smack. Tanken får mig att rysa…. Fy farao.

Jag säger till honom flera gånger och jag hör hur gnällig jag låter. -Gör inte så – Gör inte si

-Åk inte där! -Gör inte sådär, – Lyssna nu snälla…..!!!

Lite mamma gnäll tjat och det var som att prata med en vägg.

Samma sak innan vi skulle äta middag….. Han hoppade i poolen och gjorde bomben precis när vi skulle äta middag. Han fortsätter i vattnet med att välta flytleksaker, jag säger åt honom flera gånger. Han tittar och svarar sen….  GHAAAAA jag kan bli galen hahahaha……!!!!!!

Om jag fick honom att lyssna varje gång. Han är en projekt kille utan dess like… en fixar Frasse som bara vill bli älskad och omtyckt ❤

Så kommer det över mig idag… ADHD…. ADHD…. ADHD….ADHD…. Just det ADHD….              Han har jus faktiskt brist på impulskontroll. ( Vad hände på cykeln) . Han har verkligen taskig impulskontroll och följer ofta sin impuls direkt utan att tänka efter före…..

Han har dåligt arbetsminne, vilket jag säger till om i skolan ofta för att få dom att anpassa, det han hört en gång måste upprepas flera gånger, han glömmer helt enkelt bort….. Men jag då? Varför glömmer jag bort det som förälder???? Därför att man tar för givet att alla barn ska lyssna och ta in det man säger….

Men om arbetsminnet sviker i skolans värd så borde det rimligtvis brista även i hemma miljö.

Brist på uppmärksamhet... Ja, absolut och det kan man faktiskt öva upp,

Vart är stoppknappen då? Det är ju det som är så svårt att reglera. Som lilla Speedos säger. Mamma om jag ska springa 4 km då kan jag lika gärna springa 2,4 mil. Det är det bästa med ADHD att jag inte har nån stoppknapp ( på gott och ont).

Sen är det ju ofta en rastlöshet som är galen…. alltid något på gång, alltid ett projekt som ska startas, men sällan avslutas. Just nu ligger det 5 stycken kakelplattor i hans säng, han har byggt om en legolåda till en hamsterbur, alltid ett pågående projekt och en inre rastlöshet… men det kan ju också vara de som är action i livet som gör livet roligt 🙂 Det som gör att dom med ADHD går så långt.

Livet påverkas av att man har en diagnos på gott och ont. Det jag och många andra måste komma ihåg är att det är just det man ofta skäller om är deras handikapp. Som Lilla Speedo säger ibland. – Det spelar ingen roll om du låter arg, det blir bara värre då ❤ Klok som en bok dom gånger jag tappar tålamodet, även om jag ofta behåller lugnet. Det som ofta kan förknippas med att man inte sätter gränser men som handlar om att inte starta en härdsmälta.

Ibland är det så bra att tänka i andra banor. Det är ju för tusan ADHD han har, annars skulle han inte vara så här…. Då skulle han vara helt ” normal” och lyssna på allt jag sa. Göra som mamma sa varje gång nästan… men nu är det inte så.

Jag lever med en son som har ADHD, det är min lott i livet och då är det jag som får se till att guida honom rätt ❤ det är min älskade godhjärtade son med extra allt ❤

Älskar dig mest av allt!

Boka mig för en föreläsning om att leva med ADHD i familjen.

Hepp // Sarafullsizeoutput_6613

Direkt mejl

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: