Lilla Speedos Mamma

Fyrkantiga ramar och strukturer med massor av kärlek.

När jag separerade var min största farhåga: Vem vill ha en ensamstående 3 barnsmamma?  Vem vill ha en 43 åring? För inte ville jag leva själv resten av livet…. Vem vill det liksom? Men när man minst anar det så händer det.

Just nu extra mycket kärlek här hemma och här får man verkligen vara som man är….. Älskar Lilla Speedo som verkligen kan visa sin kärlek på massa olika sätt. Många gånger lite väl impulsiva handlingar. Efter första mötet så frågar han:  – är du min låtsas pappa nu ? Hahahahaha…. ja vad säger man?

Välkommen till min spontana familj.

Vi kan sitta länge och prata om hur man bemöter och hur man väljer sina strider han som jag träffat. Vad som är ok och inte. Ibland kan man inte vara så konsekvent som man önskar. Ibland kan man inte vinna striden hela tiden utan måste gå halva var. Men finns det massor av kärlek och bra bemötande och närvaro så blir det liksom lättare också att tolerera vissa saker.

Det får mig att inse vad viktigt det är att man mår bra själv. För har man ingen ork själv så hur i hela friden ska man då orka med barn som kräver extra?

Det är så lätt att komma in i karusellen där man tjatar, – Gör inte så! – Var tystare! – Spring inte runt så! – Lyssna! – Sitt stilla! – ÄT! – Ta det lite lugnt! – Kan du aldrig göra som jag säger!  – Nu förstör du!

När man som barn får höra dom orden hela tiden så slutar man ju att lyssna till slut… för om man inte kan ” bete” sig fast man vill och bara får skäll så varför äns försöka? Det finns inget barn i hela värden som vill förstöra eller inte vill lyckas. ALLA vill lyckas, alla vill ha bekräftelse på att man gör något bra.

Jag ger lilla Speedo kred för att han lyssnar när jag säger till honom. När han till slut lyssnar fast vi stridit länge om en sak. Jag kan ge honom kred för att han inte svär så mycket. Något som jag påmint honom om i många år…. Men äntligen är det som att han tänker till, bara genom en liten förändring.

Ibland kan det  vara så lätt att det är någon annan som säger samma sak fast på ett annat sätt. Bara att inte jag som mamma säger det utan någon helt annan.

Barn behöver regler, dom behöver veta vad som gäller och dom med bla ADHD behöver sin fyrkantiga tillvaro med struktur och regler. En grundram liksom….. sen att man svävar utanför ibland, men grundramen är viktig.

Förberedelse är också viktig. För är det nån gång det barkar åt skogen så är det när jag kommer på plötsliga saker som jag drar med dom på. Tex åka på middag spontant, då kan det bli att någon vägrat, speciellt när dom var mindre. Kan nog inte räkna på fingrarna hur många gånger man burit ut skrikande barn i bilen som vägrat att följa med. Men då visste jag heller inte om diagnoserna. Så vems fel var det att det blev som det blev? MITT…. Helt klart mitt fel som ryckte upp dom i deras planer på något annat.

Hade jag förberett att vi ska åka på middag och tom berättat om vilken mat det skulle bli så skulle det gått mycket bättre.

Nu har ju mina härliga föräldrar lärt sig att berätta vilken middag det blir innan vi kommer så att dom vet innan. När barnen var mindre slutade det ofta med att vi var tvungen att stanna till för 3 cheese burgare på Mac Donalds antingen innan middag eller efter middag.

Förberdelse är verkligen viktig.

Om jag skriver en lapp med förberdelse att att jag vill ha hjälp med att tex rensa trädgården så fungerar det inte. Men om jag skriver upp en lapp med exakt vad som ska göras tex: Rensa häcken från allt ogräs med handskar, kratta och spade, släng det sen i skottkärran eller komposten. Då händer det !

Eller städa i köket….. Tror ni det fungerar? Skriv i stället: ta en dammtrasa och damma alla ytor, plocka ur diskmaskinen( Om jag inte skriver plocka i diskmaskinen kommer all disk stå kvar) Dammsug hela golvet och börja i köket. Då fungerar det också.

Men alla luddiga lappar eller alla luddiga saker man säger fungerar inte. Då händer ingenting. Lappar är veklingen super! Älskar postit lappar, hahahaha……

Nä ha nu en fantastisk dag….. det ska jag. Jag ska förbereda veckan med lappar och lägga in påminnelser till mig själv att påminna barnen👌🏻❤️.

Hepp // Sara

cropped-cropped-img_5237.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: