Lilla Speedos Mamma

Ge barnen kärlek och mera kärlek och ännu mera kärlek så kommer folkvettet av sig själv…..

Citatet kommer i från Astrid Lindgren och jag står för samma ordspråk. Ge barnen kärlek och massor av kärlek ❤

Jag heter Sara, är mamma åt barn med ADHD, ADD, Tourettes,Autypisk autism och ångest.

Jag själv dyslexi och tro mig, jag har mått skit och jag har haft ångest och jag mår jätte bra idag. Till och med galet lycklig!

Idag mår jag så bra att jag är ute och föreläser om hur det är att leva i en familj med NPF ( Neuropsykologiska funktionsnedsättningar ).

Jag har åkt bergochdalbana känslomässigt det kan jag lova…. upp som en sol och ner som en pannkaka. Tvivlat många gånger på mig själv innan jag visste att det är inte mig som förälder det är fel på, omgivningens krav, att alla ska ingå i samma fina mall, att barn lyssnar och beter sig exemplariskt….. det har inte fungerat hemma hos mig.

Där och då har funderingar kommit…. alla frågor. Kan du inte sätta lite hårdare gränser? Varför lyssnar han inte? Det är väl bara att sätta på uppfostringsanstalt.

Jag vet att barn som ifrågasätts hela tiden, som får känna misslyckanden varje dag att dom inte kan sköta sig…. att ständigt få höra av omgivningen att dom misslyckas. Det skaver på självkänslan.

Att få höra att man måste kunna sitta stilla, att man måste lära sig att lyssna, att man måste komma ihåg saker som sagts, att inte ta egna initiativ för allt blir ändå fel….

Att folk i ens omgivning misstolkar det som om det vore en skitunge när det ända barn vill är att få vara accepterade och älskade. Älskad det vill alla vara. Liten som vuxen så finns det väll inget härligare än att få krypa in i en trygg varm famn som tar emot ett förlåt om det behövs.

Den trygga famnen behöver vi alla. Ingen mår bra av att känna sig ensam, att få krypa upp i en otrygg famn eller ingen famn alls….. det finns för många människor som har det så. Ofta pga en oförstående omgivning som tycker att man inte passar in i mallen av normal.

Jag säger som Astrid Lindgren Ge barnen kärlek och mera kärlek och ännu mera kärlek så kommer folkvettet av sig själv…..

Hur svårt kan det vara? Alla barn behöver lugn och ro, en trygg famn och massor av kärlek! Det kan inte vara så att barnen ska anpassa sig efter oss vuxna och behaga oss…. nä jag tror att vi vuxna ska ledsaga våra barn. Finns det trygghet i skolan, hemma, andra vuxna så ska man nog låta den tryggheten få gro till en solros eller en vacker fjäril och inte låta barnet oroas av andra faktorer.

Det är synd om barnen som hämmas i sina idéer och tankar, dom som bromsas och stannar i ett puppa stadium istället för att prova sina vingar som en fjäril… eller som aldrig får blomma ut som en blomma utan blir en liten knopp som inte mår bra….

Barn med ADHD tex har ofta en enorm kunskap om saker andra inte har. Dom är explosiva, ibland ouppmärksammade, impulsstyrda, missar att tänka innan som man ofta säger…. – TÄNK EFTER FÖRE!!!! Hur ofta har man inte sagt det?

Inte så lätt när man inte visste vad man skulle tänka fören man tänkte det och i samma stund genomförde det… ( Typiskt ADHD).

Nä vet ni…. Ut och flyg alla fjärilar! Ut och blomma ut i dina tankar och idéer… Ge barnen kärlek och mera kärlek och ännu mera kärlek så kommer folkvettet av sig själv……

Boka mig för en föreläsning om att leva med NPF i familjen:)

Man kan alltid vända det till något positivt….. Hepp // Sara

Direkt Mail för kontakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: