Lilla Speedos Mamma

Välkommen till min nya slutna grupp på Facebook . Om ADHD, Autismspektra mm

Jag har fått frågan från föräldrar som följer min sida om en sluten grupp. Det är tyvärr så att alla är inte öppna om barnens diagnoser.

Det kan bero på flera olika orsaker…. En del har precis fått reda på diagnosen och likt mig när jag fick veta om det var i ett mer chocktillstånd.

Jag grät i ett helt år… var fruktansvärt labil och lätt till tårar. Jag kunde gråta om någon skällde på barnen. Jag kände ett dåligt samvete konstant… räckte liksom inte till någonstans. Varken på jobbet, hemma till min dåvarande man eller till barnen.

Jag var i ett kaos. Jag sög i mig allt jag kunde om diagnoser. Tyvärr fanns det inte så rolig läsning. Allt handlade om svårigheter. Har du ADHD har du svårt med impulsförmåga är konstant arg bla bla bla……

Har du Touretts har du jätte svårigheter och har du autismspektrat då är du inte ens social…  Du har ingen empati och kan inte socialisera dig. Jag läste massor. Blev mer och mer frustrerad över vad jag läste. Tror fan det att ingen vågade prata öppet om diagnoser. Allt var ju bara bekymmer….

Jag blev en tigermamma som försvarade mina barn, samtidigt som jag startade föräldrar grupper. Jag lärde känna andra föräldrar och fann en trygghet med dom. Jag började att intressera mig för diagnoserna och gick utbildningar. Grundkurser i NPF, bemötande kurser,  lågaffektivt bemötande, motiverande samtal, gick hos psykolog, lärde mig hantera barnen på ett annat vis….

Följ min slutna grupp härMin slutna grupp på Facebook

I samma veva så hittade jag mitt stora intresse för att förändra det negativa till det positiva. att förstärka det som går bra och jobba på det som går mindre bra.

Jag har märkt en enorm skillnad hemma. Utbrotten blir mindre och mindre ju mer jag lärt mig om olika metoder. Jag kan släppa taget och vara mer avslappnad. Jag njuter mer, har tydligare gränser och skäms inte längre. Det är nog den skönaste känslan !!!!

Nu ör jag en STOLT NPF Mamma ❤

Jag är en super stolt mamma till barn med olika funktionsvariationer. Jag kan parera ADHD med Autismspektra, Med ticsen, att tolka ordagrant och att se värden ibland på ett annat sätt. Ett sätt som jag tror många skulle må bra av.

Därför skapade ja den slutna sidan på Facebook . Direkt länk till slutna sidan på Facebook.

Bara därför att alla ska kunna känna en mer trygghet i att kunna kommentera och diskutera olika saker. Utan att det ska vara öppet för alla.

Jag tror däremot att ingen annan heller skulle bry sig…. vem söker på sidor och bloggar om ADHD mm om man inte har en anledning till det? Jag söker knappast på diabetes bloggar eftersom jag inte har en diabetiker i familjen… man söker sig ofta till gemenskap där man känner igen sig…

Nu ska jag natta….. upp tidigt i morgon för en liten resa.

Föreläsningarna droppar in och jag är mer än lycklig! Ag vill kunna förändra och inge hopp… jag vill kunna förmedla hur det är att vara förälder och att få kämpa lite mer än alla andra föräldrar.

IMG_9517

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: