Lilla Speedos Mamma

Sara, du är våran belöning idag:)

Vissa dagar är ju betydligt roligare än andra dagar…. Idag när jag kom till Folktandvården i Bollnäs för att föreläsa så firade dom. Det var ett glatt gäng som firade med go lunch och härligt snack… alla var som på topp humör när jag kom.

Alla hejade glatt och jag slog mig ner vid lunchbordet… då säger en kollega. -Du Sara, idag är du våran belöning för att vi uppåt ett mål.

Men jösses, kan man bli gladare? Var jag deras belöning för att dom klarat målet?

Jag tycker ju att det är jag som ska vara glad som får komma ut och berätta för att öka på förståelsen om just barn med ADHD, Autismspektra Tourett mm…

Tänk vad coolt att få kalla sig belöning och inte ett straff. För just straff det är något alla våra NPF barn ofta får. Dom får straff för att dom inte lyssnar, inte sitter stilla, inte lyssnar på vad tandläkaren säger, mamma säger, tanten säger, fröken säger…..

Dom här barnen  får betydligt mycket mer negativ feedback än andra barn, vilket betyder att dom måste lyftas mer också. Så känn på känslan…. idag är du vår belöning 🙂

Jag tror jag ska börja köra med det själv. Idag lilla Speedo är du MIN belöning för att jag har lyckats vara lågaffektiv, Idag är det mys på hög nivå.

Bemötande är ju så galet viktigt. Det kan få oss att komma in i en skön feeling känsla rätt fort, eller så känner vi av stämningen och slås av en förlamning av iskalla vindar.

Bemötande och med ett leende är ju fantastiskt vad långt man kan komma med det. Ett leende och hej och välkommen vad roligt att just du är här…

Jag har min egna ”pepp” lista hemma som jag alltid säger till mina barn, ofta några av orden varje dag…

Vad du är bra!
Vad jag tycker om att vara med dig
Vad du är rolig och kreativ
Jag älskar dina bra ideér
Jag blir glad av dig
Du betyder så mycket för andra
Du är en bra kompis
Jag är stolt att vara din mamma eller pappa
Alla gör misstag
Ingen är perfekt
Jag förstår dig
Jag är så glad att du är här
Du är värd det!
Jag vill gärna höra dig berätta mer!
Jag längtar efter att få umgås med dig
Du är så fin både på utsidan och insidan                                                                                             Jag Älskar dig                                                                                                                                             Du har så mycket kärlek

Så den lilla listan delar jag gärna med mig av, snälla ord är svåra att komma på när man är arg eller uppretad som förälder, men som är väldigt sköna att höra om man inte mår så bra själv… Föresten är dom orden alltid bra att höra, man mår dessutom bättre av att säga dom också.

Har ni tänkt på det…. om man bråkar och säger dumma saker till varandra så mår man ju inte bra själv tillslut. Men om man får säga till sina kollegor på morgonen något fint etc om någon klippt sig, nya kläder, eller är grym på att träna, då får man också ett litet lyckorus av lyckohormonet automatiskt. HELT GRATIS mår vi bättre om vi är snällare… det är coolt!

Det är också otroligt viktigt att tänka på för oss föräldrar, vi kam kompensera med massor av härliga snälla lyckohormoner till våra barn. Just at vara delaktig, att lyssna, att vara intresserad. Jag själv har fått lektion i angelfiske hela kvällen. Jo, ni vet har man en Speedo hemma då går det undan och det gjorde det idag.

-Det är väl 10 cm is i november mamma? Månadspengen fullkomligt höll på att brinna upp i fickan. Nu skulle det spenderas och ja… fiske är ju ett stort intresse.

Förberedelse inför vintern kan man säga. 2 par angel spö och 2 angeldon… ja, sen byggdes det ihop med tejp, träklykor och gud vet vad. Men bra blev det. Mitt garage ser sämre ut… hahahaha…. Älskar hans kreativitet. Älskar hela han min Speedo!

Idag är han MIN belöning. Jag får njuta av att vara hans mamma till 110%.

Boka mig gärna för en föreläsning om att leva med NPF i familjen.

fullsizeoutput_7834

Angeldon och angelspön, det finns någon som längtar till vinter ❤ 

 

 

  1. Pingback: Hur har du haft det i jul med ADHD? | Lilla Speedos Mamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: