Lilla Speedos Mamma

Brist på impulskontroll?

– Men allvarligt fattar du ingenting? Vad är det som gör att du gör om samma sak om och om igen?

– Lär du dig aldrig av dina misstag? En vanlig kommentar om man har ADHD, en kommentar som gör att man tillslut får en sjukt dålig självkännsla.

Det här är ADHD på riktigt…. Om man har ADHD så är ofta den bristande impulskontrollen det som ställer till det. Ofta kommer man på en ide, utför idén innan man har hunnit tänka om det kan bli konsekvenser av idén , man utför handlingen utan att tänka en tanke på konsikvenserna.

Någon blir upprörd och arg och där står man som ett frågetecken???? Vad det där en dålig grej att göra? Var det dumt att bygga en ödlebur av glasramarna till mammas tavlor? Var det dummt att limma dom på byrån? Det var ju en lysande ide att spara pengar om jag ska köpa en ödla…..

Sen att glaset gick sönder , att ramarna inte går att använda eller att byrån inte går att stänga mer? Dom tankarna fanns inte hos mig….. Faaaaan jag är en misslyckad människa som bara förstör, en misslyckad människa som vill så väl men det blir fel vad jag än gör….

Att jag tog mig in via en taklucka istället för att ta dörren, eller spikade upp mammas dörrmattor på husväggen för att kasta pil? Var det inte bra ideer? Var det fel att kasta pil på en matta istället för på väggen? Var det fel att ta takluckan när jag inte hade nycklar för att ta mig in?

Hos oss utan ADHD finns det en spärr, en spärr som säger STOP!!!!

Men det är ju en FUNKTIONSNEDSÄTTNING som många gånger är en fördel. Som många gånger ger ett galet härligt driv, som gör att det bara ploppar upp ideér. Som gör att dom här människorna behövs på arbetsmarknaden. Som gör att dom behövs i samhället….. Men ofta stoppas dom med NEJ NEJ NEJ DU förstör….

Jag kan villigt erkänna att jag som mamma blir trött många gånger på alla ideér som kläcks här hemma.

Han byggde en hallowen dräckt av en åkmadrass som han skar sönder och byggde en docka av…. Han sågade sönder det uppblåsbara liggunderlaget för att göra en mätbräda till gäddfisket.

Han skruvade upp cykelställ på sin vägg för att hänga upp alla fiskespön han har på sitt rum, Möblerat om rummet 3 gånger på en vecka. Spacklat taket på kontoret (det var ingen bra idé). Skruvat söndet 3 golfbagar för att få loss hjulen för att sätta fast dom på en snöracer med en gräsklippar motor på……Ja ni förstår va????

Här ploppar det upp ideér varje dag. Jag borde ställa mig upp och hurra!!! Han är fantastisk! Han är grym!!! Men jag hade tänkt annat med alla dessa saker.

Han hade lysande ideér utankonsekvenstänk. Jag måste ju berätta att det är fel, men inte med arg röst, inte bli galet arg…. han har ju faktiskt ADHD 🙂

Ibland kan jag tycka att vi föräldrar med barn som har ADHD borde få en extra slant… eller bli uppförsäkrade på försäkringsbolaget. Det kostar många tudes lappar med alla ideér…. Många gånger är dom också lysande. Å Då är dom bra!!!!!!

Här hemma finns liksom inte ordet ” går inte” För allt går….

Tänk på det nästa gång….

ADHD är : Direkt handling utan tanke på konsekvens tänk ❤

Boka mig för en föreläsning!

Nu närmast öppen föreläsning i Enköping 6 november kl 18:30 via Attention

Föreläsning i Enköping.

Föreläsning i Sandviken 10 November

Hepp // Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: