Lilla Speedos Mamma

Men hur kom det sig att jag började att blogga och föreläsa om Funktionsnedsättningar som ADHD, Autismspektra mm?

Hej på dig.

Jag vill börja med att tacka för att du är inne på min blogg Lilla Speedos Mamma.
Ja, hur började allting? Hur kom det sig att jag som aldrig läst en blogg började blogga?
Hur kom det sig att jag som varit livrädd för att stå inför folk börjar att föreläsa?
2011 när en av mina söner fick diagnos ADHD/ Touretts/ Autismspektra så blev jag rädd. Jag kände mig ifrågasatt som mamma. Jag visste ingeting om diagnoser. Så jag googlade… googlade…. och googlade….. nästan allt jag läste handlade om vilka svårigheter det fanns när man hade en diagnos. Jag läste aldrig en positiv sak.
Bara det här: ADHD är brist på impulskontroll, brist på uppmärksamhet, lätt att hamna på felspår och i fel sällskap, stor del med människor som har ADHD hamnar lätt i kriminalitet , empatilösa, visar inga känslor osv.
Herregud var min tanke, det här kan inte vara sant. Mina pojkar har ju det största hjärta av guld, dom har nästan lite för mycket empati och och dom är hur trevliga som helst. Även om det förekom en hel del låsningar, utbrott vid förändringar eller ej förberedda saker som små.
Jag startade snabbt en föräldrar grupp via Attention. Jag hade behov av att träffa andra föräldrar i samma sitts, jag ordnade föreläsare och jag drev frågan ADHD på skolan. Hux Flux var jag ordförande i Attention Gävle. En fantastisk tid.
Så en morgon när jag låg och scrollade på Facebook så kom frågan: – Vill du starta en blogg?
Efter 20 minuter frågar jag lilla Speedo: Jag har startat en blogg:) Vad tycker du att jag ska skriva om? – Skriv om ADHD mamma, det kan du så mycket om.
– Vad ska bloggen heta? Frågade jag …. – Lilla Speedos mamma, för du kallar mig alltid din lilla Speedo. Så… Där och då föddes Lilla Speedos Mamma. Vad jag inte tänkt på just då var att jag skulle ut och föreläsa.
Men för ca 4 år sedan fick jag frågan från Hjärnkoll. – Vill du föreläsa om hur det är att leva i en familj med olika funktionsnedsättningar?
Jag minns fortfarande inte ett ord av vad jag sa då. Total black out! Hahahaha…. jag var så sjukt nervös.
Men efter den gången så kom det fler förfrågningar…. sen fler och jag bestämde tillsammans med mina barn att vi ska slå hål på myten om “ Jäkla skit ungar och ouppfostrade barn med ADHD” .
Nu har jag haft många föreläsningar och det är alltid lika roligt. Det spelar ingen roll om det är 3 eller 150 stycken som lyssnar. Bara jag kan få ut mitt budskap och skapa förståelse för oss föräldrar och naturligtvis för dom som lever med en diagnos.
Jag ska tillägga att när jag gick i skolan så var det här det värsta jag visste. Jag var livrädd…. nu älskar jag det 🙂IMG_1625
Jag har skapat mig min egen strategi att lösa saker när de blir jobbigt. När man känner att man inte orkar. Det låter Klyschigt…. men försök att LE! Försök att låta arg när du samtidigt ler….. det går tametusan mycket sämre och det är ju super bra!!!
Det finns så jättemycket positivt med diagnoser. Totalt orädd för att ta kontakt även om det är en klubbdirektör eller kungen själv man ska kontakta. ( Alla sitter och skiter som en son sa hahahaha….. )
Drivna, entreprenörer, kärleksfulla, empatiska, kreativa, problemlösare, fantastiska, karismatiska, partyhöjare, impulsstyrda som också kan vara ett sju helskotta driv, likväl som det kan sätta sig i dumma situationer.
Så att jag var rädd och ledsen då…. det kan jag förstå. För jag visste bara det negativa med diagnoser. Jag tycket att allt var bråk och tjat. Jag gick in i väggen och mådde apa. Men det gör man lätt om man inte har rätt kunskap och inte kan filtrera bort saker. Välja sina strider och jobba lågaffektivt.
Jag tänker fortsätta med att skriva och föreläsa så länge mina söner tycker att det är ok och att jag kan nå ut till folk och sprida lite positiv energi och glädje… för här hemma fortsätter allt att gå i 180 knyck när andra familjer ligger på ett stadigt 80 knyck för att hinna återhämta sig med jobb, fritid mm…
MEN JAG SKULLE HELLER ADRIG VILJA VARA UTAN MITT 180 KNYCK
Boka mig gärna för en föreläsning, jag anpassar den efter vart det ska föreläsas.
Ha nu en skön dag.
Kram på dig // Sara Melin
“ Lilla Speedos mamma”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: