Lilla Speedos Mamma

Men snart är det jul och jul kan firas i bara kalsongerna, i en julgransdräkt eller Adidasbyxor och fluga🎄

Nu börjar en fantastisk tid för många familjer… det är jul🎄.

Vad jag vet och vad min erfarenhet är att jul ofta betyder kaos för många familjer med NPF i familjen. Det kan bli en liten annorlunda jul ävensom jag är en obotlig julälskare. Älskar att familjen samlas. Älskar känslan av snällhet och mys…

Förra året han jag klä om 2 julgranar, jag bestämde mig att INTE köpa något utfyllnadspaket. Att INTE köpa något barnen inte önskade sig.

Jag bestämde mig för att även om jag älskar julen, älskar allt det mysiga med alla hemgjorda rätter… kokar min senap, lägger in min sill, bakar min pepparkaksdeg. Så är det ändå barnens jul. Oavsett om dom som när dom var små helst firade i kalsongerna, en maskeraddräkt eller rockiga rutiga byxor med min röda scarves runt halsen….

Det blir i alla fall sällan som jag drömmer 🙂 sist lilla Speedo bakade så blev det impulsivt. Fick köpa degen och figurerna blev inte dom vackra fina utan under asgarv blev det snoppar och annat tok hahaha….

Köttbullarna som rullas omsorgsfullt av mamma ersätts med en egen skål till sonen med scans köttbullar…. vem vet vad mormor gjort dom med… nä halvfabrikat är 10/10 🙂

Vet inte hur många gånger jag köpt julklappar som barnen inte önskat sig! Så urbota dumt när man får höra kommentaren: Jag har inte önskat mig detdär… därav inget spontan tack heller.

En jul fick jag lämna tillbaka nästan alla paket…. en annan jul tog det 3 dagar innan julen smält in och han kunde acceptera sina julklappar. Förändringar och överraskningar var det västa han visste som liten… idag låter det så här:

– Mamma nu vill jag bara förändra och förnya…

Tur är det. Det förändras över tid. Men fortfarande ingen idé att köpa något han inte önskar.

När barnen var små vaknade dom redan vid 4 på morgonen… kl 11 var dom redan slut av all förväntan. Kl 15 när Kalle Anka var sov ena, den andra skogstokig och den andra åt på sitt rum… å jag försökte njuta av en annorlunda jul 😂😂😂……

Förra året gjorde vi något riktigt roligt. Vi spelade julklappsspelet… det slutade med att mormor knyckte paketet som barnen ville ha, 2 barn grät så tårarna sprutade, resten skrattade så tårarna rann… å mormor vann♥️.

Allt går bättre och bättre… men jag som mamma måste tänka till. Jag måste acceptera när orken tar slut. Måste acceptera att mycket folk och anspänningar tar på krafterna. Mitt i allt kan ett utbrott komma och jag är ett jäkla pucko för att i nästa sekund överösas med kramar. Det är ändå kärlek det♥️ att acceptera, glömma och förlåta.

Bättre att köpa ett paket med något dom vill ha än 5 olika paket.

Kan ändå skratta åt alla tokiga minnen. Den julen då sonen klädde sig i adidas byxor, vitskjorta och fluga.. hahaha… Eller när han skulle rycka av tomten masken…

Eller när lilla Speedo drog på sig tomtekläder och delade ut julklappar till hela kvarteret med gamla leksaker och sen ville ha tillbaka dom…

Eller året då sonen ville vara utklädd till julgran. Hahahaha….

Ja jisses… det är tur man lär sig att hantera alla tokiga saker. Som jag älskar dom på alla plan. Som dom lärt mig massa saker. Alla är inte lika, alla passar inte in i mallen, alla gillar inte jul… även om jag är en obotlig julälskare❤️🎄.

Boka mig för en föreläsning!

Kram Sara

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: