Lilla Speedos Mamma

Humor och ironi det hjälper ett liv i kaos:-)

Jag fick ett Mail från en mamma ikväll. ( som jag fick dela anonymt)

Jag sitter här hemma och gråter. Barnen bråkar, julklapparna vet jag inte kommer att duga. Min man jobbar borta och är borta 3-5 dagar i veckan.

Dottern ringer minst 15 gånger om dagen. Om jag inte svarar ringer hon växeln och kräver att få prata med mig.

Sonen gör att jag varje morgon kommer försent till mitt arbete.

Jag försöker med att kompensera med att arbeta längre för att få samma arbete gjort men min chef vägrar att vara flexibel. Jag missköter inte mitt arbete men vill vara mer flexibel.

Min man tycker att jag börjar se trött ut och gnäller för att jag inte orkar med honom när han kommer hem. Han fattar inte hur mina veckor är med bråk, skrik, vägran, hot, hårda ord. Han äter ute varje kväll och tjänar bra.

Jag fullständigt däckar på fredagkväll i soffan.

Ingen trevlig fru, och mitt ständigt dåliga samvete gör att jag är helt slut, kastar i mig smörgåsar med ost på i miccron och hinner aldrig med något roligt.

Får jag fråga? Hur hinner du Sara som lever själv? Hur klarar du av ditt arbete? Hur hinner du med allt?

Jag är helt slut och nära väggen för 4 e gången på 8 år. Konstant trött, lätt arg, gråter lätt och känner att livet är orättvist! Jag blir avundsjuk på mina vänner som verkar ha ett perfekt liv.

Samtidigt när jag följer dig så ger du mig hopp om att kan du skratta och le så borde även jag kunna det.

Men det ger mig också dåligt samvete, för jag klarar inte något inte öns att le.

Du ger mig ändå skratt fast jag vet att du också säkert har det jobbigt.

Ditt sätt att skriva med humor och ironi hjälper mig. TACK Från mamma Mu.

Men hej på dig mamma mu:-)

Jag kan känna igen mig till 100%. Har varit i samma situation själv, i alla fall med att vara hemma själv med barn som har diagnos.

För 12 år sedan nästan exakt så blev jag plötsligt yr i huvudet och och mådde apa. Tog mig i väggar och kräktes. Gick ner i vikt och fattade inte att jag barkat rätt in i väggen!

Jag fick höra allt om kristaller i öronen, till magsjuka, magkatarr.., innan jag hamnade hos en super bra terapeut som hjälpte mig. En terapeut det skulle alla behövs ha. Det är lyx!!! Att bara få prata ego… och någon som lyssnar 200% utan att avbryta.

Vi fick senare diagnos på barnen och det hjälpte mitt förhållningssätt. Jag kan inte brusa upp för minsta lilla även om jag vissa dagar skulle göra vad som helst för att det vore som i andra familjer…. NORMALT.

Men vi är ingen normal familj! Bara att acceptera. Jag kan få heta alla fula ord som finns på en dag, för att i nästa bli överöst med pussar och kramar.

Allt går fort, snabbt och impulsivt, på gott och ont. Mest gott men när det är jobbigt så är det dubbelt så jobbigt. Allt blir extra allt åt alla håll.

Skrattade så tårarna rann idag när jag pratade med en läkare om stress och kristaller i öronen.

Ni skulle sätt min min när han säger på fullaste allvar.

– Man kan använda en sexleksak i örat så att kristallerna vibrerar rätt i balans!

Hahahaha….. jag skrattade hejdlöst. Såg mig själv med en dildo i örat. Hahahaha….

Men det var tydligen både billigare och bättre vibrator än att köpa en skallvibrator. Man lär sig så länge man lever…. hahahaha!

Såg för min inre syn stressade mammor med yrsel och sexleksaker vibrerande i öronen… men vem vet det kanske är det vi behöver i byrålådan?

Men jag brukar tänka att vem orkar en hel vecka och vara på topp en fredag kväll? Vi behöver vila och återhämtning lite då och då….

Skilsmässor för par som har barn med NPF är överrepresenterade tyvärr…

Det är sjukt viktigt att ge varandra tid och kärlek. Att samarbeta och lära sig gemensamt om strategier och hjälpmedel som underlättar för barnen.

Det fungerar aldrig om en är benhård hela tiden och inte ruckar på sina gränser eller på sina regler… i en familj med NPF behövs det mer än någonsin flexibilitet och att kunna tänka i andra banor som passar just ER familj❤️

Jag trodde aldrig att jag skulle träffa någon som orkade med mitt liv… men det gick♥️

Igår när jag jobbade sent hade han fixat löjromstoast en måndag! Det är så mycket kärlek och omtanke i det. Det kommer jag leva på länge och just sånna saker som man lever på länge behövs. Som något just du gillar… tex kaffe på sängen. En egen filmkväll, någon som tappar upp ett bad…

Det lilla som att ta på varandra. Att ge varandra en kyss… kanske mitt under middagen. Det behövs i livet men glöms bort när man är trött och sliten. Men tänk så skönt när man blir ompysslad själv!

Lika behöver våra trötta barn❤️ dom som kanske kämpar mest!

En kram, bli lite ompysslad mitt i vardagen. Mina brukar få huvudmassage och ligga i soffan. Ibland med massageolja och få koppla av riktigt. Det ger så mycket kärlek mitt i ett kaos♥️♥️♥️

Julklappar…. det har jag lärt mig. Köp ALDRIG något dom inte vill ha. Strunta i små utfyllnads paket. Om det så är en sak dom önskar sig, ja då får det bli så. Annars blir ingen glad:-)

Så gråt inte…. skratta åt eländet. Överraska din man på fredag och involvera barnen.

Gör middag på golvet på en filt, ge barnen tider dom får ringa till jobbet och ta ett snack med chefen.

Tyck inte livet är orättvist….. du vill nog ändå aldrig byta bort dina barn. Lär er strategier, boka in en egen terapeut och le!

Låt er familj göra det som passar er bäst!

Och om du blir yr så stoppar du in en dildo i örat 🙂 hahahaha… ( skämt )

Stor kram från Sara!

Boka mig för en föreläsning om livet med NPF i familjen.

Hepp// Sara

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: