Lilla Speedos Mamma

ADD= Inte lat…. kommer bara inte igång.

Jag har fått bita mig i tungan många gånger…. det är så lätt att häva ut sig dumma ord.

ADD är nog ibland jobbigare än ADHD. Samma kreativa hjärna. Samma sorl i huvudet och likt ADHD inget filter.

Allt tas in i huvudet. Problemet med ADD är att det ska ut också och det gör det inte på samma hyperaktiva sätt som ADHD.

Typ exempel :

    Att lägga ett brev på posten kan ligga i hallen 5 veckor, trots att det klivs över… förmågan finns inte till det lilla extra att böja sig ner, plocka upp brevet och posta.
  1. Att komma igång med läxan… nä du gosse, försök inte lura mig… ikväll kom erkännandet… jag har nog aldrig lyckats riktigt med läxorna.
  2. Det exempel som kan få mig att gå i taket… Varför öppnar man inte locket på soptunnan och slänger toarullarna istället för att bunkra likt en hamster bakom soptunnan?

Alltså varför inte bara lyfta på locket???

Sånna saker är ju typiska… startmotorn existerar inte vissa stunder. Speciellt inte om det inte är roligt eller motiverande.Om det är saker som är roliga, ja då finns det inget stopp. Idéer ploppar upp likt svampar eller som ur en popcorn maskin. Det finns inget stopp… idéerna bara måste ut.

Där och då fungerar han ofta som ett socialt smörjmedel i alla situationer. Han är GRYM på att ta olika sorters människor. Han pratar oavbrutet om det som intresserar honom mest.

Jag tror han skulle kunna sälja sand till Sahara öknen. Helt outstanding!!!!

Gissa varför det är såååååå många med ADD och ADHD som sitter på välbetalda företag och kläcker idéer, sånna som är problemlösare för i deras värd finns inte ordet: det går inte…..

I deras värld finns bara : allt går, det går, kör bara kör…. problemen tar vi på vägen…

Så länge intresset finns fungerar ALLT! skulle nog kunna montera ihop vingar för att flyga till månen. Älskar deras lösnings förmåga. Deras otroligt sociala fingertopps känsla att läsa av ett rum❤️.

Men en del banala vardagssysslor fungerar inte… å det är ju just ADD. Man är INTE LAT! Det går bara inte…. där och då behövs lite hjälp på vägen.

Att få igång startmotorn tex… det går att leva riktigt bra med ADD… men det behövs ibland en hjälpande hand till dom mesta banala saker som att lyfta på locket♥️

Boka mig för en föreläsning.

Den 27 mars har jag öppen föreläsning.

Biljett bokning.

Hepp//Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: