Lilla Speedos Mamma

Mobbning kostar liv på många olika sätt…… det är gratis att vara snäll… dessutom blir du vacker!♥️

Tänk dig att du kommer till skolan… du tycker det är svårt men du har ändå haft kompisar som gjort livet lite roligare…

Men en dag bryr sig inte kompisarna…..när du frågar om dom vill leka eller hänga efter skolan säger alla att dom redan är upptagna.

Men DU ser dom på social media där dom hänger ihop, skrattar och gör roliga saker… DU frågar igen men får åter igen nej. Du ringer och skriver, du försöker passa in, men det blir nej och åter nej…..

Ett annat senario kan vara på nätet… du blir medbjuden på spel för att det inte finns någon annan. Sen blir du ” kickad”. Åter igen sitter du ensam… ensam utan vänner och socialt sammanhang.

Eller som en tjej sa: – Mina ” vänner” i skolan frös ut mig för att jag älskade hästar. Det var inte förren i 9:an som jag fick min diagnos Aspbergers och kunde förstå varför jag kände mig så annorlunda. Jag klarade inte skolan, skämdes, blev hemmasittare och läste bara häst tidningar.

Tillslut blev jag så deprimerad att jag skar mig. Ville inte leva längre och sket i allt. Hatade alla utom min familj. Men tack och lov fick jag hjälp. Jag ville ta mitt liv och tänkte göra det i stallet. Men ångrade mig när jag träffade en vän där som var lika häst tokig som mig♥️. Sen bröt jag ihop och allt rasade. Idag lever jag ett bra liv med sambo.

Allt byggs på… man gör allt för att få tillbaka sina vänner… tänk dig klumpen i magen om någon fryser ut dig på skolan, på jobbet, i kompis gänget…. att det blir tyst när du kommer… aldrig frågar någon om DU vill hänga med… den känslan får mig att må illa….

Det är så mycket lättare att vara snäll♥️ som min farfar en gång sa: man blir ful om man är elak. Men man blir vacker både på insidan och utsidan om man är snäll. Är man snäll och omtänksam så glittrar det… man får grym utstrålning och man blir dessutom självsäker, man får ett gott självförtroende och man mår så mycket bättre!!!!!

Men är man dum, elak , mobbas, fryser ut…. då blir man ful. Ful, äcklig, dåligt självförtroende, taskig självkänsla, man bygger upp en osäkerhet och det är inte vackert någonstans.

Ett dumt ord kan få ett barn, en ungdom en vuxen att inte orka mer… för hur ska du kunna veta vad dina dumma ord fastnar, hur det tas emot, hur det känns i magen…. hur illamåendet kommer… känslan av att vara värdelös… känslan att ingen bryr sig, alla vill och behöver vara någon♥️. Det är ingen skön känsla… att dissas……

Alla behöver känna ett värde av att betyda något för någon.

Jag har 2 vänner som förlorat en son var en vän som förlorade en bror i just utanförskap som ledde till självmord. Ett ämne som är sjukt svårt att prata om… men det finns där… och det behövs pratas om det. INTE stoppa det under mattan och tro att det ska försvinna.

Gemensamt med alla 3 var utanförskap, mobbning, och utfrysning samt ångest. Vanligt att det finns en depression i grunden. Gemensamt var även ett glatt humör sista veckorna. Som anhörig, var vaksam på förändringar. Det går att hindra!!!! Det går att rädda liv!

Att inte känna att man passar in kan väcka känslor… mörka sorgsna känslor.

Om du misstänker något…

Prata, prata, prata och VÅGA FRÅGA🙏🏻♥️🙏🏻 det kan rädda liv!!!

Kontakta sjukvården, läs inspiration om dom som varit i samma sits och vänt det hela till något positivt🙏🏻❤️🙏🏻.

Vill tipsa om Charlie som driver aldrig ensam!

Läs och finn stöd🙏🏻

Eller kontakta BRIS🙏🏻

https://www.1177.se

https://www.umo.se

Är det något jag är rädd för så är det ordet : -Jag vill inte leva längre.

Tyvärr är det för många barn som går med den känslan, för många ungdomar och för många vuxna… men det finns hjälp att få!

Låt aldrig aldrig någon få dig att känna sånna tankar ! För just DU ÄR VÄRD SÅ MYCKET MER🙏🏻🙏🏻🙏🏻.

Boka mig för en föreläsning// Sara

  1. Så rörd jag blir av denna text, är bara ledsen att det måste skrivas. Finns så många barn som blir mobbade, barn som lever i utanförskap, barn som är missförstådda av skola och samhälle. Det är fint att du ger dem en röst du behövs och fler till.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: