Lilla Speedos Mamma

Jag har blivit grym på att micronjuta :)

Jag kan ha blivit proffs på en sak… jo det är säkert. Jag skriver ordet micronjuta… känn på ordet med läpparna… M I C R O N J U T A ❤

Ja, det kan vara ett nytt ord som ska in i Nationalencyklopedin ( Vet ni hur svårt det är att stava till det ordet med dyslexi hahahahaha).

Förut var jag hopplös. När jag kom hem från jobbet skulle allt fixas omedelbart. Städa, plocka undan, middag, tvätta, ja ni känner kanske igen Er?

Men med barn som kräver lite mer så krävs också lite mer från oss föräldrar, oavsett om du är mamma eller pappa. En sak kan det tjatas om 130 gånger när du kommer hem från jobbet… Det ser ut som hinhåle själv och saker överallt. Dammtussar som dansar Zumba mellan soffan och väggen… Du har möten med jobbet, möten med skola, läxor, möten med Bup. Ja huvudet är tokpackat av aktiviteter.

Jag brukar säga träna i all ära, det brukar rensa mitt huvud.

Men ” Micronjuta” tar ändå rekordet.

Att tillåta sig själv när man kommer hem att bara sätta sig ner…. Jag brukar koka en kopp kaffe. Säger åt barnen att nu ska mamma vara själv i 15 minuter. Jag ska bara få samla ihop dagen, eller inte göra ett skit… Scrolla på telefonen, njuta av fågelkvittret, titta mot solen… det är ljuvligt för mig. När jag sitter där och micronjuter så kommer det ofta idéer till mig. Som idag…. jag var tvungen att skriva till Nationalencyklopedin och fråga hur man får in det som ord, ett riktigt ord. För det finns nämligen inte och det går ju inte….

Jag kan ju inte vara ute och föreläsa och förespråka micronjuta och så finns inte ordet:) Hahaha…. typiskt mig. Kommer jag på en ide eller tanke går det fort.

Ibland micronjuter jag i tvättstugan…. ja lite pinsamt men så är det. För ner dit kommer det inga barn frivilligt. Man vet ju aldrig om man får en uppgift att vika tvätt, så tvättstugan är för mig en härlig mamma borg. Förutom när barnen hivar in kläderna på golvet och missar tvättkorgen av rädsla att jag ber dom vika tvätten…. fort in och lika fort ut hahaha…..

Att göra vardagssysslor som tidigare var trist och ett onödigt ont kan man vända till att njuta själv…. igårkväll satt jag på hög musik, drömde mig till Kuba och Jamaica med mannen i mitt liv och vek 87 strumpor, sorterade tvätt och tyckte att livet var rätt gott 🙂 Det gäller att få till rätta inställningen och inte bara tycka att det är super jobbigt och trist… Jag sparade pengar också 🙂 Behöver inte köpa strumpor på läääänge….

Men man ska ta vara på platser som finns att få vara själv på. Hur många av er har inte låst in er på toaletten bara för att få sitta själv ett tag… inte sjutton är det någon av barnen som kommer in dit frivilligt?

En gång kokade jag kaffe… barnen ropade hela tiden – M A M M A!!!!!!

M A M M A !!!!….. Vet ni, jag gjorde som männen och gick ut i garaget. Satt mig på vinterdäcken och micronjöt bara 5 minuter men ändå…. det är dom där korta stunderna som vi ska ta vara på.

Om Lilla Speedo badar så kan jag sätta mig ner ett tag och ta igen tiden… Då årstiden är lite varmare tar jag ofta en löprunda, ibland bara 20 minuter, men det är också en stunds micronjuta… På sommaren slänger jag mig i hängmattan för att lite senare ta tag i det vardagliga bestyren som måste fixas hur lite jag än vill för stunden….

Men den korta vilan tror jag har räddat mig många gånger från att få härdsmälta och bryta ihop… den lilla vilan är underskattad. Våra barn kräver mer, lika kräver våra barn mer av oss… Andra föräldrar kan lämna sina barn på träningar för att åka och träna själv… det har jag aldrig kunnat. Jag har nämligen aldrig fått den där egna tiden alla andra pratar om…. egentid vad var det? Den existerade inte för några år sedan. Om du har det så, då är micronjuta helt perfekt… man återhämtar sig fortare än man tror… Kroppen är ju galet fantastisk på det sättet eller hur?

Så nu håller jag tummarna att ordet ”micronjuta” kommer som ett riktigt ord.

Jag njuter av föreläsningen jag hade idag för alla nyutbildade tandsköterskor och hoppas att dom fick med sig kloka råd om bemötande och förståelse för våra håliga kreativa energifylld och truliga barn.

Boka mig för en föreläsning om att leva med NPF i familjen.

NÄSTA ÖPPNA FÖRELÄSNING ÄR DEN 27/3 KL 18:00 PÅ TEKNIKPARKEN. http://www2.visitgavle.se/sv/evenemanget/a1729931/föreläsning-med-lilla-spedos-mamma/detaljer

Välkommen och hoppas vi ses där. Hopp // Sara

Micronjuter till fullo mot en solig husvägg…. det här är kvalité!
Allvarligt…. vet ni hur mysigt det här är? Sol, fårskinn, kaffe, sol, ensam i 15 minuter….

Annonser

  1. Fortsätt använda Micronjuta. Till slut sprider det sig som ringar på vattnet. Lyssnade på ett föredra om ålderdomens existentiella värde, och den damen hade i sin tur anammat ordet årsrik i stället för gammal. Inte så dumt, eller hur? 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: