Lilla Speedos Mamma

Jag sitter på tåget och man brukar skriva fuck cancer men jag måste också få skriva fuck psykisk ohälsa!

Jag sitter på tåget till min kära och har precis pussat hejdå till till barnen. Nästan alltid när jag åker tåg så hamnar jag bredvid någon och jag älskar möten. Vem får jag sitta bredvid den här gången? Man möter ju verkligen alla sorts människor på ett tåg…

Idag hamnar jag mittemot ett ungt par. Det är inte precis hej och klackarna i taget… solglasögon på, kepsen neddragen precis om han inte vill synas. Dom kryper upp i varandra, han håller hennes han och jag ser plötligt hur tårarna börjar rinna på hans kinder. Hon känner honom på andningen, håller hans hand, smeker hans kind, men tårarna bara fortsätter att rinna.

Jag sitter mittemot… tankarna slår mig att när jag åkte upp hit tidigare i vintras då var det jag som grät hela tågresan. Tårarna rann, folk tittade och det fick dom gladeligen göra. Ingen visste ju varför jag grät. Då grät jag för min mamma. Hon hade precis rakat av sig håret pga av cellgifter. Men inte var det någon som brydde sig på tåget.

Likt honom med keps drog jag upp luvan på jackan och borrade in mig i pälsen för att inte synas… Men nog syntes det att jag grät.

Jag fällde ner datorn, och frågade om det var något jag kunde göra?

Han tittade och ruskade på huvudet…. jag fortsatte… – Om ni vill så byter jag plats, jag förstår att det inte känns ok att sitta och gråta när jag sitter mittemot. Han log, hon log och hennes ögon fylldes med tårar….

Jag berättade att jag var i hans situation förut… satt på tåget och grät, de är ok…. du får gråta hur mycket du vill.

Då kom det… – Han förlorade mot depressionen, han är borta….

Vi satt tysta. Jag säger att psykisk ohälsa är tufft, de finns inte så mycket man kan göra på sidan.

Han tänkte på att tänk om….. tänk om han kunde göra något?

Det kan du nu sa jag… genom att prata, vara med familj och vänner… jag berättade att jag just föreläsare om psykisk ohälsa. Att de är tufft, man måste våga prata…

Han tog av sig glasögonen, han log, han orkade inte prata om det… Men han tackade så mycket för omtanken… tack så mycket. Det var varma ord.

Jag tänker att det är så viktigt att våga prata…. när du åker tåg, när du möter människor. Våga prata. För dom blev ju situationen mycket skönare även om det gör sjukt galet ont. Men dom kan sitta framför mig och brista, dom kan gråta och ge ett leende för att jag vet….

Alla resor är inte glada och positiva… solen skiner, +11 grader, det är vår! Vårkänslor har jag men för dom med psykisk ohälsa kan en vår vara lika med döden. Det finns inget hopp, ingen levnadsglädje, ingen livsgnista…. När livet kan vara så underbart!

Jag lider med dom… men förhoppningsvis kommer dom varandra närmare, alla motgångar gör en starkare. Ja skulle vilja ge dom en kram och säga att det blir bra.

Man brukar skriva fuck cancer men jag måste också få skriva fuck psykisk ohälsa! Vi måste våga prata om det öppet… inte slänga med orden – Fan vilken ångest…. tänk på dom som verkligen har det? Ångest kan döda om du inte får rätt hjälp. Men omgivningen kan också genom att våga prata, våga fråga, våga hjälpa…. När det blir för jobbigt har vi en tendens att att inte fråga mer…. vi kanske inte orkar höra hur dåligt en människa mår? Det kanske inte bryr oss? Men alla blir påverkade när människor i vår omgivning inte mår bra ❤

Solen skiner, vår i luften, jag är kär, jag har vänner och familj. Jag har tur…

Livet är orättvist så ända in i hel….. te.

Jag skulle kunna tycka att jag hade de tufft med barn som har diagnoser, min älskade mamma som är sjuk. Men vi lever och det gör vi så bra!!

Nu ska jag boka en föreläsning till höst, planera den öppna föreläsningen till nästa vecka och njuta av att jag ändå har de väldigt bra ❤

All kärlek till Er!

Trevlig helg:)

Hepp // Sara

www.lillaspeedos-mamma.se

På tåget kan du möta vem som helst♥️♥️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: